Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Τα παιδικά χωριά SOS ευχαριστούν όσους συνέβαλαν στη συναυλία αγάπης, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης.


Μία εξαιρετική εκδήλωση υψηλού επιπέδου, έλαβε χώρα στις 7-8-2017 στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, αφιερωμένη στην κρητική μουσική παράδοση και στην στήριξη του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.
Μία Συναυλία Αγάπηςγενναιόδωρη προσφορά γνωστότατων συγκροτημάτων κρητικής μουσικής και χορών, που αφιλοκερδώς προσέφεραν την θαυμάσια τέχνη τους και γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους, σε μία βραδιά τιμητική για τον βάρδο της κρητικής, μουσικής παράδοσης μας, τον Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνη) και έμπρακτης αλληλεγγύης για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης. Στο κατάμεστο Κηποθέατρο, το κοινό απόλαυσε με μεγάλο ενθουσιασμό τόσο την μουσική και τα τραγούδια του νησιού μας, ερμηνευμένα με έξοχο τρόπο από τους καλλιτέχνες, όσο και τους χορούς του τόπου μας, που με απαράμιλλη χάρη παρουσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα της σχολής Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη.Εμπνευστής της συγκεκριμένης εκδήλωσης ο κ. Αντώνης Καράτζης, όπου μαζί με την Στέλλα Κοντάκη, εργάσθηκαν άοκνα, με πολύ πάθος και μεγάλη υπευθυνότητα για την άψογη υλοποίησή της , αναλαμβάνοντας επίσης και την παρουσίασή της, η οποία έγινε με αριστοτεχνικά δομημένη ροή και αξιοσημείωτο επαγγελματισμό.


Kατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής κ. Μιράντα Τζοβενή, αναφέρθηκε, στην ιστορία, την δομή και την φιλοσοφία των Παιδικών Χωριών SOS και ειδικώς για την Κρήτη, στην λειτουργία του Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, των δύο Σπιτιών προσωρινής φιλοξενίας SOS μέσα στην πόλη, της κινητής μονάδας στους όμορους Δήμους Χερσονήσου και Αρχανών Αστερουσίων και κυρίως του Παιδικού Χωριού SOS Kρήτης στη Φοινικιά, που θα ανοίξει την αγκαλιά του για τα πρώτα 15 παιδιά στο τέλος του επόμενου μήνα. Τελειώνοντας επεσήμανε ότι το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρές ή μεγάλες δωρεές των υποστηρικτών του.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολογιότατος κ. Νικηφόρος Κουνάλης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, επέδωσε στον τιμώμενο κ. Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνη), τιμητική πλακέτα εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, για την προσφορά του στην κρητική μουσική παράδοση και την στήριξή του στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.
vraveysi
Κατόπιν ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, παρέλαβε από την Πρόεδρο του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα» κ. Μαρία Μπρεδάκη,
 επιταγή ποσού 
 15.000 euro 
το οποίο συγκέντρωσε ο Όμιλος και διέθεσε για τον εξοπλισμό ενός Σπιτιού στο Παιδικό Χωριό SOS Kρήτης.
soroptimistiko

Το επιστέγασμα της βραδιάς ήταν η μουσική και τα τραγούδια του Ψαραντώνη, παιγμένα και τραγουδισμένα από τον ίδιο, μέσα σε μία κατανυκτική συγκινητική σιωπή του κόσμου, που ξέσπασε σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα και «μπράβο» στο τέλος.

psarantoniss

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης ευχαριστεί θερμότατα:
Τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιότατο κ. Νικηφόρο Κουνάλη που μας τίμησε με την παρουσία του.
Τον Δήμο Ηρακλείου για την δωρεάν παραχώρηση του Κηποθέατρου.

Τον Σοροπτιμιστικό ¨Ομιλο Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ», για την πολύχρονη και πολύτιμη συμβολή του στην δημιουργία του Παιδικού Χωριού SOS Kρήτης.
Τον κ. Αντώνη Καράτζη και την κ. Στέλλα Κοντάκη για την επιμέλεια οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης.

karatziskontaki

Τον Ψαραντώνη και τους Μιχάλη Αλεφαντινό, Μιχάλη Καλλέργη, Στέφανο Μεσσαριτάκη, Γιώργη & Χρήστο Στιβακτάκη, Μιχάλη Κουνάλη, Αντώνη Καράτζη, Δημήτρη Παπαδάκη, Μενέλαο & Γιώργη Νταγιαντά, Λάζαρο & Μανόλη Χνάρη και τα συγκροτήματά τους, για την αφιλοκερδή παρουσία τους.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το Malia Beach στο όμιλο Alltour- Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............