Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Η Συναυλία αυτοσχεδιαστικής Μουσικής «THE MUSIC OF CRETE REVISITED»,σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

Η Συναυλία αυτοσχεδιαστικής Μουσικής με επιρροές από την παράδοση «THE MUSIC OF CRETE REVISITED», θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 21 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 με Είσοδο 10€ Μειωμένο 7€.

Πέντε κρητικοί μουσικοί αναθεωρούν την προσέγγισή τους στη μουσική της Κρήτης. Ο δεξιοτέχνης της λύρας Ζαχαρίας Σπυριδάκης και η προερχόμενη από τη jazz τραγουδίστρια Μαρία Κριτσωτάκη συναντούν τους ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς του Outward Bound triο. Μαζί εξερευνούν τα τραγούδια και τη μουσική της Κρήτης επιδιώκοντας να διαμορφώσουν ένα νέο ήχο βασισμένο στην παράδοση και επεξεργασμένο με όρους της Free jazz μουσικής.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιείται από το πνευματικό κέντρο Άνω Βιάννου "Περικλής Βλαχάκης".
Ζαχαρίας Σπυριδάκης: κρητική λύρα
Μαρία Κριτσωτάκη: τραγούδι, electronics
Γιάννης Ηλιάκης: drums
Αντώνης Τσικανδηλάκης: πιάνο
Δημήτρης Νεονάκης: ηλ. κιθάρα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............