Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Παρουσίασαν Συκοπιταρίδες στο Creta Maris Beach Resort με την καθοδήγηση της κας. Λούλας Μεταξά

Το Σάββατο, 26 Αυγούστου, το Creta Maris Beach Resort, λειτουργώντας ως πιστοποιημένο μέλος του «We do local», διοργάνωσε μια ακόμη τοπική δράση με ουσία και ποιότητα, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες του τις «Συκοπιταρίδες». Η δράση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπου επισκέπτες και μέλη του προσωπικού, έγιναν κοινωνοί του τρόπου εκτέλεσης μιας από τις πιο παραδοσιακές Κρητικές συνταγές του καλοκαιριού.


Με εκκίνηση τις συκιές του ξενοδοχείου, επισκέπτες και εργαζόμενοι μάζεψαν τα κατάλληλα σύκα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν στο βιολογικό κήπο του ξενοδοχείου, όπου με την καθοδήγηση της κας. Λούλας Μεταξά εκτέλεσαν τη φημισμένη συνταγή της πιο παραδοσιακής κρητικής συνταγής για κολατσιό, τις Συκοπιταρίδες. 


Η ίδια εξήγησε: «Oι συκοπιταρίδες» της Κρήτης, είναι μικρές πεπλατισμένες μπάλες από συμπιεσμένα ξερά σύκα. Τις έφτιαχναν στα παλιά χρόνια. Σήμερα, υπάρχουν... μερικές ψυχές που επιμένουν να διαφυλάσσουν την παράδοση, φτιάχνοντάς τις ακόμα και τώρα! Η διαδικασία κατασκευής χρονοβόρα, αλλά ευχάριστη και εύκολη.»


Η δράση αυτή του ξενοδοχείου έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την πλούσια κρητική γαστρονομική παράδοση και να δοκιμάσουν ένα γλυκό που τους προσέφερε μια πραγματική εμπειρία του τόπου τον οποίο επισκέφτηκαν, των ανθρώπων του και των πρώτων υλών που παράγει.



Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:
Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.
Σχετικά με το We do local:
Το We do local ως πρότυπο πιστοποίησης δημιουργήθηκε από την ώριμη συνεργασία των εταιρειών Cosmocert Α.Ε. υπηρεσίες πιστοποίησης,  Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε. υπηρεσίες προώθησης We do local  και Local Food Experts s.c.e. υπηρεσίες ολοκληρωμένης ανάπτυξης, απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις και πιστοποιεί, επιβραβεύει και προωθεί τις υπηρεσίες τους, δίνοντας τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης. Στηρίζει, αναγνωρίζει & επιβραβεύει άλλα πρότυπα πιστοποίησης συμπεριλαμβάνοντας τα στα απαραίτητα κριτήρια πιστοποίησης όπως το ISO, Haccp, Travelife κ.α.
Ζεσταίνονται τα ρακοκάζανα - Το Όργωμα με το ξύλινο αλέτρι - Στη χώρα των Λωτοφάγων ............. ............. .............
Ο Ολλανδός Κρητικός Ευγένιος Γκέραρντ - Γιώργης Καλομοίρης ή Γιοργαντός - Όλα τα καλά δύσκολα - του Κ. Μουδάτσου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............