Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

Ένα κτήριο με θέα την Σητεία αφημένο στην τύχη του στην οδό Βιτσέντζου Κορνάρου


Σητεία, πόλη για να δείς, πόλη για να ζείς, πόλη για να ερωτευτείς, Ανθρώπους, γραφικές γωνιές και σοκάκια.
Μια πόλη που παντρεύει όμορφα το χθές με το Σήμερα, μα πολλές φορές μπλέκει το όμορφο με το άσχημο.
Βρισκόμαστε στην οδό Βιτσέντζου Κορνάρου,
 ( Πάνω απο τις πάπιες ) και περπατάμε το δρόμο του ποιητή των στοχασμών, του έρωτα και της αγάπης. Επιλέξαμε να ανηφορίσουμε λίγα σκαλοπατάκια που μας οδήγησαν στο μπαλκόνι ενός κτηρίου που σου προσφέρει ( το μπαλκόνι ) απεριόριστη θέα στις πάπιες και στην πόλη της Σητείας.
Για κακή μας τύχη όμως ( θαυμάσαμε ) και τα απομεινάρια του εσωτερικού ενός κτηρίου που εγκαταλήφθηκε απο την προηγούμενη χρήση του και μαρτυρά στα ανοικτά παράθυρα και πόρτες του, την κατάντια του.
Σκουπίδια, σκουριασμένα σίδερα, ρούχα, δυσοσμία, γκράφιτι και ένα μπαλκόνι κυριολεκτικά χωρίς κάγκελα επικίνδυνο για ατύχημα.
Αναρωτηθήκαμε έαν είναι ιδιώτη ή εάν ανήκει στη δημοτική περιουσία και σκεφτήκαμε πόσο απλό θα ήταν να προφυλαχθεί , να κλειδωθεί, προστατεύοντας οι όποιοι ιδιοκτήτες του, τόσο την παλιά του φήμη όσο και την ασφάλεια και περιέργεια των περαστικών. Ζεσταίνονται τα ρακοκάζανα - Το Όργωμα με το ξύλινο αλέτρι - Η περιοχή της Βίγλας στο Ηράκλειο ............. ............. .............
Ο τραγουδοποιός Γιάννης Χαρούλης - Γιώργης Καλομοίρης ή Γιοργαντός - Όλα τα καλά δύσκολα - του Κ. Μουδάτσου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............