Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ


25 λεπτά / 2 άτομα Υλικά
Τρώγεται ως ορεκτικό ή ως σαλάτα το μεσημέρι 
300 γρ. φρέσκα πλατιά φασολάκια 300 γρ. ντοματίνια


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κουταλιά σούπας κάπαρη Λίγο αλάτι 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ 1 σκελίδα σκόρδο 2/3 γιαούρτι στραγγιστό Total 2% 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού 2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 100 γρ. ξυνομυζήθρα Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε για 15 λεπτά τα φασολάκια που έχουμε καθαρίσει και κόψει στη μέση. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και βάζουμε όλα τα υλικά σε μία φαρδιά σαλατιέρα. Αλατίζουμε ελαφρώς. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
 http://www.athinorama.gr
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι Άνω και κάτω Ασίτες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Το εγκαταλελημένο χωριό Ράφτης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............