Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Το ευχαριστώ στους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου απο την μάνα που ΄το παιδί της σώθηκα απο μηνιγγίτιδα


Την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της στους γιατρούς σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο εξέφρασε μέσα από το Ράδιο Κρήτη, η κρητικιά Ελένη Φλουράκη, η οποία ζει και εργάζεται στη Γερμανία και ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με την οικογένειά της.
Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που το κοριτσάκι της, τριών ετών, παρουσίασε υψηλό πυρετό. Οπως αποδείχθηκε επρόκειτο για μηνιγγίτιδα τύπου Β', η οποία είναι επικίνδυνη, και παρουσιάζει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.Ο κ. Φλουράκη, μιλώντας στην Ελένη Στάθογλου, είπε τα καλύτερα λόγια για τους γιατρούς τόσο στο Βενιζέλειο όπου μεταφέρθηκε αρχικά το παιδί, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, όσο και στο ΠΑΓΝΗ, στη ΜΕΘ του οποίου παρέμεινε για αρκετές ημέρες, και παίρνει εξιτήριο αύριο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην γιατρό Φανή Λαδωμένου, του Βενιζελείου Νοσοκομείου, η οποία από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι επρόκειτο για μηνιγγίτιδα.
'Οπως είπε, από την πρώτη στιγμή που το κοριτσάκι της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, "όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του", και δεν άφησαν κανένα... περιθώριο στην ασθένεια να νικήσει.
Η Ελένη Φλουράκη είπε χαρακτηριστικά ότι αν αυτό το περιστατικό συνέβαινε στη Γερμανία, ενδεχομένως το παιδί της σήμερα να μην ζούσε.
Θέλησε να δημοσιοποιήσει την προσωπική της εμπειρία, για να μάθει ο κόσμος ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία του Ηρακλείου είναι εξαιρετικοί και διαθέτουν εκτός της υψηλής επιστημονικής τους κατάρτισης και μεγάλα αποθέματα ανθρωπιάς.
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............