Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ (ΑΧΝΗ)


1ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


 1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΦΡΟΥΤΩΝ
(Πορτοκάλι,μήλο,γιαρμάς κ.α.)


1 ΜΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ


1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ


1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΑ


2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΟΔΑ


ΣΟΥΣΑΜΙ


ΑΛΕΥΡΙ ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΕΙ (ΠΕΡΙΠΟΥ 3/4 ΚΙΛΟΥ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το λάδι την ζάχαρη τον χυμό δουλεύωντας τα συγχρόνως με το μίξερ συμπληρωνουμε την τσικουδιά την κανέλα τα γαρύφαλλα το μπέϊκιν πάουντερ τη σόδα τα καρύδια της σταφίδες και τέλος το αλεύρι. Τα ανακατεύμε καλά.....


Λαδώνουμε το ταψί μας...


Το αλευρώνουμε για να μην κολλήσει η πίτα μας...


Ρίχνουμε το ζύμη μας στο ταψί...


Το πασπαλίζουμε με σουσάμι...




Και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.








ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟ. JORGO STAY.
Ζεσταίνονται τα ρακοκάζανα - Απο το Γαράζο στην αλυσίδα Χαλκιαδάκη - Στη χώρα των Λωτοφάγων ............. ............. .............
Ο Ολλανδός Κρητικός Ευγένιος Γκέραρντ - Ο Κρητικός βιολόγος Φώτης Καφάτος - Όλα τα καλά δύσκολα - Κ. Μουδάτσος ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............