Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Τα παιδιά του Κέντρου φιλοξενίας Παιδιού στον Πόρο ξεναγήθηκαν στο Φρούριο Κούλε

«Τι κι αν είναι Αύγουστος! Η ομάδα μας, όσο υπάρχουν στα ιδρύματα της πόλης φιλοξενούμενα παιδιά, δεν σταματά να οργανώνει δράσεις με στόχο όχι μόνο την ψυχαγωγία αλλά και την εκπαίδευση.
Μια τέτοια «δράση» μας, έφερε…την επόμενη! Να σας εξηγήσω;
Στις 23 Ιουλίου, εθελοντές του σωματείου μας , συνόδευσαν τα παιδιά του Κέντρου φιλοξενίας Παιδιού στον Πόρο στην έκθεση ζωγραφικής που έγινε στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ‘Βικελαίας’ στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια.


Η έκθεση είχε τίτλο “Καζαντζάκης, Μεγάλο Κάστρο, Καπετάν Μιχάλης” και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους στον κορυφαίο Κρητικό συγγραφέα από την καλλιτεχνική ομάδα “Λόγω... Τέχνης”.

Τα κορίτσια μας, περιηγήθηκαν στο χώρο, θαύμασαν τις δημιουργίες των ζωγράφων και έμαθαν πολλά για τον Καζαντζάκη και το Κάστρο. Επίσης φωτογραφήθηκαν πολύ και τίμησαν δεόντως και το μπουφέ (χι, χι, χι)!

Κάπου εκεί, η συζήτηση των παιδιών και των εθελοντών, έφτασε μέχρι το Φρούριο του Κούλε, με τα κορίτσια να εκφράζουν την επιθυμία να το γνωρίσουν από μέσα!
Το ίδιο βράδυ στήθηκε η πρωτοβουλία! Φωτιά πήραν οι συζητήσεις. Πότε να πάμε, πως να πάμε, πως θα πάρουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας, ποιος θα το οργανώσει, κτλ.Ωστόσο, είχε κι άλλο! Η εθελόντριά μας που πήρε πάνω της την «Επιχείρηση: επίσκεψη στο Κούλε» σκέφτηκε πως ο εκπαιδευτικός σκοπός της, θα εκπληρώνονταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία ενός ανθρώπου με απόλυτη γνώση της ιστορίας του χώρου μας και της πόλης ολόκληρης, που θα μας καθοδηγούσε στην περιήγησή μας.


Έτσι λοιπόν, η Μαίρη επικοινώνησε με την κ. Αθηνά Σφακάκη, γνωστή συγγραφέα και ξεναγό. Ήμασταν σίγουροι πως θα ήταν θετική στο αίτημά μας, όμως η αμεσότητα και ο ενθουσιασμός της ξεπέρασε κάθε προσδοκία! «Θα είμαι ευτυχής αν μπορώ να προσφέρω στο σκοπό σας», μας είπε κι άνοιξε αμέσως το ημερολόγιο της για να βρει ημερομηνίες!

Και κάπως έτσι, την Πέμπτη 3 Αυγούστου, το φρούριο Rocca a Mare, μας υποδέχτηκε, μυστηριώδες και επιβλητικό όπως πάντα. Η ιστορία του, η «μυρωδιά» του, οι εικόνες που πλάσαμε ακούγοντας την κ. Σφακάκη, θα κάνουν αυτή τη δράση μας αξέχαστη σε όποιον συμμετείχε! Να φανταστείτε ακόμη και τα κορίτσια μας ενθουσιάστηκαν, που όπως ξέρετε «καλοκαίρι, εκπαίδευση και ιστορία» για τα εφηβάκια είναι έννοιες ασύνδετες!

Το «ευχαριστώ» στην κ. Σφακάκη εκ μέρους όλων των μελών του σωματείου μας «Είμαι ακόμη Παιδί» είναι φτωχό, όμως είναι κατευθείαν από την ψυχή μας κ.Αθηνά και άρα αληθινό. Περιμένουμε με χαρά την επόμενη συνάντηση μας που είμαστε σίγουροι, δεν θα αργήσει!
Αν κι εσείς θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας στιγμές και να προσφέρεται στα παιδιά μας λίγο από το χρόνο σας, μη διστάσετε!
Επικοινωνήστε μαζί μας, γίνετε μέλη μας. Τα παιδιά της πόλης μας, μας έχουν όλους ανάγκη.


Πως; site: www.eimaiakomapaidi.gr e-mail: info@eimaiakomapaidi.gr facebook: www.facebook.com/eimaiakomapaidi.gr
Ή μιλήστε με μια από της εθελόντριές μας:
· Εύη Λεονταράκη: 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες)
· Αγγελική Ζερβού: 6982775591 (Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Οργάνωσης & Συντονισμού Ομάδας Παιδιών)
· Μαριάννα Χατζηαντωνίου: 6973415491 (Υπέυθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
· Κατερίνα Σπυριδάκη: 6983100794 (Υπεύθυνη για την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά)
· Έρη Παυλάκη: 6947804864 (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)
· Εβίτα Περάκη : 6988348313 ( Υπεύθυνη Χανίων)
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........