Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΛΑΚΙ


Υλικά (για 4 άτομα)


1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα ροδέλες
2 μάτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ½ κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
300 γρμ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό και το σκόρδο.  Στρώνουμε με το μισό μίγμα τον πάτο του ταψιού.  Από πάνω στρώνουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα κρεμμυδιού.
Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.  Ψήνουμε για 40 λεπτά στον φούρνο στους 180ο C.




Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας Φωτογραφία:Cookbook

ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τα Ράσα και τα Γέννια - Ο Αλέξανδρος Λύρα και ο Μότσαρτ - Ο λυράρης Στέλιος Βασιλάκης ............. ............. .............
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Οι Βρετανοί ψηφίζουν Ελλάδα - Στο «σφυρί» τουριστικές επιχειρήσεις - Διεθνές Επενδυτικό ενδιαφέρον ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Τα Ποδήλατα «ματρακάδες» - Η οθωμανική κρήνη του Τεκέ - Η Γέφυρα Βαρδινογιάννη, Αράδαινα ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οδοιπορικό στα Ζωνιανά ............. Ο οικισμός Θησέας για γερά πορτοφόλια ............. Γαύδος ίσως το νησί της Καλυψώ η Ωγύγια ............. Οι Μάλλες από τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........