Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ( ΚΕΝΤΑΝΕ )

YΛΙΚΑ

1 κιλό πράσα(κεντανέ όπως συνηθίζουμε να τον λέμε στην Κρήτη)
-1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 κούπα λάδι
-1 λεμόνι(το χυμό)
-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
-αλάτι
-πιπέρι

Προετοιμασία
Καθαρίζουμε,πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια.Τα ζεματά με  νερό που βράζει για πέντε λεπτά και τα σουρώνουμε.Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το κρέας πολύ καλά.Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 30-35 λεπτά.Έπειτα προσθέτουμε και τα πράσα,το σέλινο,αλάτι,πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το φαγητό περίπου 30-35 λεπτά.Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε το αλεύρι,με το λεμόνι και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας ελαφρά



.https://kritikessintages.wordpress.com
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........