Παρουσιάζεται το βιβλίο Ελούντας Γένη" στην Ελούντα την Κυριακή 6 Αυγούστου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Παρουσιάζεται το βιβλίο Ελούντας Γένη" στην Ελούντα την Κυριακή 6 Αυγούστου


Ελούντας  Γένη" στην Ελούντα

Την προσεχή Κυριακή 6 Αυγούστου στις 7.30 μμ στην αίθουσα «Δ. Αρναουτάκης» του Κοινοτικού Καταστήματος Ελούντας παρουσιάζεται το σημαντικό βιβλίο του Δρ Μανόλη  Μακράκη «Ελούντας Γένη».


      Το βιβλίο εκδόθηκε σε πολυτελή σταχωμένο τόμο  αποτελούμενο από 864 σελίδες σε βέλβετ χαρτί και 831 φωτογραφίες. Κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο και έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από δημοσιογράφους, συγγραφείς και άλλους πνευματικούς ανθρώπους. Ιδιαίτερα όμως αγαπήθηκε από το κοινό.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε ήδη στις κατάμεστες αίθουσες «Ρέξ» του Αγίου Νικολάου, «Μ. Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω στο Ηράκλειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαυροειδής ομότιμος καθηγητής του Παν/μίου Λευκωσίας, ο πολιτικός μηχανικός Κωστής Μαυρικάκης και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ατσαλάκης. Θα προβληθεί βίντεο με αποσπάσματα της ομιλίας του Μίμη Ανδρουλάκη στο Μέγαρο Μουσικής.
  Στο τέλος θα προβληθούν μέσω ψηφιακού δίσκου, επιλεγμένες εικόνες από το βιβλίο.Θα ακολουθήσει κέρασμα. 

      Το πόνημα αποτελεί επιστημονική εργασία αναντίλεκτα πολυσήμαντη για τη ζωή και το έργο των ανθρώπων της Ελούντας, από τις αρχές του 19ου αιώνα ως τις μέρες μας, καινοτόμο σε πανελλαδικό επίπεδο. Έρχεται να μιλήσει για την καταγωγή όλων των οικογενειών της και τις ιστορίες των ανθρώπων της. Με δύο ισχυρά  τεκμήρια: τα ανέκδοτα ιστορικά έγγραφα διαφορετικών πηγών και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό, τα οποία εμπλουτίστηκαν με προφορικές αφηγήσεις προσδίδοντας στην ιστορική αφήγηση ζωντανό βιωματικό χαρακτήρα. Ένας αμητός ιστορικών τεκμηρίων: εγγράφων, φωτογραφιών, γενεαλογικών δένδρων, που έρχονται ως πολύχρωμες ψηφίδες να συνθέσουν το ψηφιδωτό της ανθρωπολογικής ιστορίας της Ελούντας, συμπληρώνοντας και δένοντας τις μικρές ιστορίες των ανθρώπων με τις μεγάλες του νησιού και του γένους μας.
Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό αποτελούμενο από 831 φωτογραφίες με εξαιρετικό ιστορικό, πολιτισμικό και κοινωνικό ενδιαφέρον προσφέρεται αναντίρρητα για πολλαπλές αναγνώσεις. Ένα βιβλίο υπόδειγμα για παρόμοιες εργασίες στο μέλλον.

Post Top Ad

.............