Πολιτιστικές Συναντήσεις Βραχάσι 2017 απο σήμερα Παρασκευή 4 έως 20 Αυγούστου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Πολιτιστικές Συναντήσεις Βραχάσι 2017 απο σήμερα Παρασκευή 4 έως 20 Αυγούστου

Με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση έργων χαρακτικής με θέμα τον «Ερωτόκριτο» και ξεχωριστές λογοτεχνικές και μουσικές βραδιές επιστρέφουν εφέτος οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις» στο Βραχάσι. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4, 6, 18, 19 και 20 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 Τις «Πολιτιστικές Συναντήσεις» διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου «Ο Αναύλοχος», με τις εμπειρίες των προηγούμενων ετών, την αποδοχή και τη συμμετοχή του κοινού να γίνονται «προίκα» για κάθε επόμενο βήμα.
 «Οι ‘Πολιτιστικές Συναντήσεις’ αρχίζουν… να μας οργανώνουν και όχι να οργανώνονται από εμάς, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας και κινητοποιώντας δυνάμεις που χρόνια βρίσκονται εν υπνώσει» δηλώνουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.
 Από τις φετινές «Πολιτιστικές Συναντήσεις» δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα-διανοητή, ενώ τη δική τους θέση στο φετινό πρόγραμμα έχουν και δραστηριότητες αθλητικού ενδιαφέροντος, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοιΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 4 Αυγούστου

Εγκαίνια έκθεσης έργων χαρακτικής - video 15+1 αποφοίτων
Παλαιό Παρθεναγωγείο Βραχασίου, ώρα 19:30

15+1 απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χάραξαν έργα για τον "Ερωτόκριτο".

Τα έργα των καλλιτεχνών, με τον ένα ή άλλο τρόπο, επαναπροσδιορίζουν παραστατικά ή αφαιρετικά την αισθητοποίησή τους για το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε σύγχρονες μορφοπλαστικές διαδικασίες με τη χρήση της τέχνης των χαράξεων και των εκτυπώσεων και την εφαρμογή τόσο των παραδοσιακών καλλιτεχνικών μεθόδων ως και των ηλεκτρονικών εκτυπώσεων, ακόμη και με έργα κινούμενης εικόνας.

Επιμέλεια Έκθεσης: Μανόλης Γιανναδάκης, Καθηγητής Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην έναρξη των εγκαινίων της έκθεσης συμμετέχουν οι Αλέκος και Μιχάλης Κακέπης, ενώ το πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνει:
  • Εισήγηση φιλολόγου Ναταλίας Δεληγιαννάκη με θέμα: «…να μιλήσω απλά, να μου δοθεί αυτή η χάρη»
  • Εισήγηση επίκουρης καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Τασούλας Μαρκομιχελάκη με θέμα: «Ζωγραφική στον Ερωτόκριτο: Πορτρέτα αγαπημένων στο νου, στην καρδιά και στον καμβά»
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: Ο Paul Goodman, η Μανωλία Κοκολογιάννη και η Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου μας ταξιδεύουν μουσικά σε διάφορες γειτονιές γύρω και πέρα από τη Μεσόγειο, με σάζι, λύρα, κρουστά και τσέλο.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 4 έως 20 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, κατά τις ώρες 17:30 - 20:30.

Κυριακή 6 Αυγούστου

  • «Ρόδα είναι και γυρίζει»
  • «Αναυλόχειος Δρόμος»
Αγώνας ατομικού χρονομέτρου Ποδηλατικού Ομίλου Νεάπολης «Δρηρός»
Διαδρομή: Διακλάδωση Σισίου - Πλατεία Βραχασίου
Ώρα εκκίνησης: 17:00 - Ώρα προσέλευσης συμμετεχόντων 16:00


Τοπικός αγώνας δρόμου, αφιερωμένος στη μνήμη του Ελευθέριου Πλατάκη.
Ώρα εκκίνησης 19:30 - Σημείο συνάντησης πλατεία Βραχασίου

Παρασκευή 18 Αυγούστου

  • Εγκαίνια έκθεσης ερασιτεχνικής φωτογραφίας
  • Cretan Jazz Project
  • Ομιλία φιλολόγου Γιάννη Χρονάκη με θέμα: «Η Εμπόρεση του Έρωτα: Από τη Σαπφώ της Λέσβου στον Κορνάρο της Σητείας και τον Γιάννη Βάρδα του Μεραμπέλλου»
  • Ομιλία φιλολόγου Έφης Μπουκουβάλα με θέμα: «Καζαντζάκης - Πρεβελάκης: Όταν ο έρωτας ελευθερίας διαπνέει τη Λογοτεχνία»
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: Ειρήνη Δερέμπεη & Κάρολος Κουκλάκης - Αντάμα…
              Παλαιό Αρρεναγωγείο Βραχασίου, ώρα 20:00

Προαύλιο Παλαιού Αρρεναγωγείου, ώρα 20:30

Μια συνεργασία εμπνευσμένη από τρεις σπουδαίους μουσικούς που προέρχονται από τρεις διαφορετικούς κόσμους. Η Μαρία Μανουσάκη (βιολί), ο Νεκτάριος Κωστάκης (λαούτο) και ο Σπύρος Κουτσορινάκης (κιθάρα) παρουσιάζουν αυθεντικές εκτελέσεις και διασκευές με ακούσματα κρητικά και στοιχεία της αμερικανικής Jazz. Χορός - Χορογραφίες (flamenco): Ηλέκτρα Χρυσάνθου.

Σάββατο 19 Αυγούστου
Παλιά Βρύση Πλάτανος, ώρα 20:30

Βραδιά κλασικής μουσικής
Ο πιανίστας Σπύρος Σουλαδάκης και η υψίφωνος Μαριλένα Στριφτόμπολα θα χαρίσουν σε όσους βρεθούν στον όμορφο και φιλόξενο «Πλάτανο» μία βραδιά διαφορετική, γεμάτη όμορφες μελωδίες από αριστουργήματα της πιανιστικής λογοτεχνίας αλλά και της όπερας. Θα ακουστούν έργα για πιάνο των Chopin, Mozart, Schubert, Rossini κ.ά.

Κυριακή 20 Αυγούστου
Προαύλιο Παλαιού Παρθεναγωγείου, ώρα 20:00

Λογοτεχνική βραδιά πλαισιωμένη με μουσική

Η Ειρήνη Δερέμπεη και ο Κάρολος Κουκλάκης τραγουδούν για τον έρωτα, την προδοσία, την «μπιστική φιλία», την αγάπη, την ξενιτιά, τον χωρισμό. Αντάμα… Σ' ένα ταξίδι απ' τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως τα σήμερα. Άλλοτε στο μονοπάτι της σύγχρονης, επηρεασμένης από την παράδοση Κρητικής μουσικής, κι άλλοτε στη γνήσια παραδοσιακή.
 Ειρ. Δερέμπεη: τραγούδι, πνευστά, πολίτικο  λαούτο – Κ. Κουκλάκης: τραγούδι, μπουλγαρίΓια πληροφορίες επικοινωνήστε στο email: oanavlochos@gmail.com


Πολιτιστικές Συναντήσεις Βραχάσι 2017 απο 4 έως 20 Αυγούστου

Post Top Ad

.............