Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

“Ειρηναία 2017” σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Νεροχωρίου

Εκδήλωση με τον γενικό τίτλο “Ειρηναία 2017”, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Νεροχωρίου, γενέτειρα του αείμνηστου μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.
Στο πλαίσιο αυτό, θα τιμηθούν το Ίδρυμα “Αγία Σοφία” και η εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”, για την συνεργασία εορτασμού των 100 χρόνων από την Επανάσταση του 1897 και την εκπόνηση και έκδοση του επετειακού τόμου “Επανάσταση 1897”.
Την εκδήλωση, διοργανώνει ο Σύλλογος των καταγόμενων από την κοινότητα Παϊδοχωρίου Χανίων “η Παναγία” και αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
19.00 Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή της Γιορτής Αγίου Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδουνου της Γαλλίας και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου αείμνηστου Μητροπολίτου Κισάμου & Σέλινου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη.20.00 Παρουσίαση του Προγράμματος από το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σταύρο Γ. Νικηφοράκη., Χαιρετισμοί.
Απόδοση κειμένου χαιρετισμού και αφιερώματος των κυρίων συντελεστών της εορτής των 100 χρόνων από την Επανάσταση του 1897 και της εκπόνησης και έκδοσης του Επετειακού Τόμου “Επανάσταση 1897”:
• Προέδρου Ιδρύματος “Αγία Σοφία” Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη, από τον κ. Παντελή I. Μαριακάκη.
•Ιδρυτού Εφημερίδας “Χανιώτικα Νέα” κ. Γιάννη Ε. Γαρεδάκη, από τον κ. Σταύρο Γ. Νικηφοράκη.
• Αντιπροέδρου Ιδρύματος “Αγία Σοφία” και Γεν. Διευθυντή Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικ. Εμμ. Παπαδάκη, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Γιάννη Γ. Πανηγυράκη
Πεντάλεπτη προβολή επιλεγμένων σελίδων από τον Επετειακό Τόμο “Επανάσταση 1897”.
Παρέμβαση – Χαιρετισμός κ. Παρασκευά Περάκη, Διευθυντή της εφημερίδας “Χανιώτικα Νέα” και απονομή της χειροποίητης εικόνας Αγίου Ειρηναίου στον Ιδρυτή της, κ. Γιάννη Γαρεδάκη.
«Σύντομη αναφορά στην έκδοση του Επετειακού Τόμου “Επανάσταση 1897” και στις εκδηλώσεις της χρονιάς εκείνης», από τον κ. Νικόλαο Εμμ. Παπαδάκη και απονομή της χειροποίητης εικόνας του Αγίου Ειρηναίου.
Απονομή του Πίνακα “Ακρωτήρι 1897” στο Ίδρυμα “Αγία Σοφία”, στο Δήμο Αποκορώνου, στην Εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”, στην Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου.
Χαιρετισμός – Ολοκλήρωση της εκδήλωσης από τον Εκπρόσωπο του Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

Κρητικό Κέρασμα.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............