Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ για τα φαινόμενα προβληματικής υδροδότησης

Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο οι θερμοκρασίες ήταν ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή, παρατηρήθηκαν επαναλαμβανόμενα φαινόμενα προβληματικής υδροδότησης σε συγκεκριμένα προάστια του Δήμου Ηρακλείου.
Στις Βασιλειές, στην Σύλαμο, στον Αγ. Βλάση, στον Μαραθίτη, στην Φορτέτσα, στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού και στα υψηλά σημεία των Μεσαμπελιών τα προβλήματα οφείλονταν στην αυξημένη κατανάλωση για την άρδευση (μεγάλοι κήποι με υψηλές απαιτήσεις σε νερό, μικρές αστικές καλλιέργειες, κ.λ.π) η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι ποσότητες άντλησης από την υδροληψία που τροφοδοτεί εκείνες τις περιοχές, αν και παρέμεναν σταθερές, το διάστημα εκείνο να μην επαρκούν.Και στις προαναφερόμενες αλλά και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όπου παρατηρούνται ακόμη και σήμερα -πολύ μικρότερα- προβλήματα, αυτά αντιμετωπίζονται με την λύση του παρελθόντος, δηλαδή την εκ περιτροπής υδροδότηση, που δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επαναφέρουμε εξ αιτίας και της μειωμένης τροφοδοσίας από το φράγμα του Αποσελέμη.
Κατανοούμε ότι το πρόβλημα σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα οξυμένο και οι καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν το έκαναν δυσβάσταχτο.
Αυτό όμως που πρέπει να ξέρουν οι δημότες μας, είναι ότι η ΔΕΥΑΗ κατέβαλε και καταβάλει τις μέγιστες των προσπαθειών της και είναι σε διαρκή επιφυλακή ώστε αφενός να αντιμετωπίσει αυτές τις έκτακτες καταστάσεις που οφείλονται σε παθογένειες πολλών δεκαετιών και αφετέρου να διασφαλίσει καινούργιες υδροληψίες που θα καλύπτουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών σε νερό.
Στην παρούσα χρονική στιγμή για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα παρακαλούμε όλους τους δημότες και ιδιαίτερα αυτούς που κατοικούν στις προαναφερόμενες περιοχές για την όσο γίνεται πιο ορθολογική διαχείριση του νερού με απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη των υδρευτικών αναγκών τους.
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Το Σφεντύλι και ο αγρός του Αποσελέμη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αντώνης Στεφανάκης απο τον Ζαρό - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............