Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Σεισμική δόνηση πρίν απο λίγα λεπτά έγινε αισθητή στην ΚρήτηΣεισμική δόνηση πρίν απο λίγα λεπτά στην περιοχή της πόλης του Ηρακλειού.
Η σεισμικη δόνηση έγινε έντονα αισθητή και είχε σχετικά διάρκεια.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ήταν 5.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.ενώ στη συνέχεια το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο τον έδωσε 5.4 .

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στην πόλη του Ηρακλείου οσο και στην ενδοχώρα.
Σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Ιεράπετρας, εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 23.30.
Στην επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρονται τα εξής:
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:30 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 377 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 33χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.


Περισσότερα σε λίγο
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............