Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ



Τρόπος μαγειρέματος:


 απευθείας ψήσιμο σε δυνατή φωτιά.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Σερβίρει: 4 άτομα



Υλικά

4 τσιπούρες συνολικού βάρους 1 kg
1 κρεμμύδι
2 σκέλιδες σκόρδο
φύλλο δάφνης
μαϊντανός
θυμάρι
ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι



Προετοιμασία ψαριών

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα ψάρια αφαιρώντας τα εντόσθια και τα λέπια τους. Στη συνέχεια πλύσιμο των ψαριών και καλό στέγνωμα.

Προετοιμασία μαρινάδας

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό , το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τριμμένο φύλλο δάφνης και λίγο θυμάρι. Ανακατέβουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα πιάτο. Τα αλείφουμε με λαδολέμονο και τα καλύπτουμε με τη μαρινάδα. Για περίπου 1 ώρα αφήνουμε τα μαριναρισμένα ψάρια να "ξεκουραστούν". Τοποθετούμε τα ψάρια στη σχάρα και κατα τη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχει απομείνει. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Συμβουλή:

Είναι απαραίτητο να έχουμε δυνατή φωτιά (περίπου 200°C) προτού βάλουμε τα ψάρια για ψήσιμο. Επίσης ζεσταίνουμε καλά τη σχάρα την καθαρίζουμε από τα παλαιότερα λίπη  με κατάλληλη βούρτσα και στη συνέχεια την λαδώνουμε. Τοποθετώντας τα ψάρια στη σχάρα περιμένουμε να πιάσει κρούστα η πέτσα τους. Χρησιμοποιώντας μια φαρδιά σπάτουλα τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά έτσι ώστε να μην τα διαλύσουμε.






ΠΗΓΗ: http://www.firestuff.gr/
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ήθελα να μούνα γιατρός ώσαν το Γιαμαλάκη
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο τυροκόμος Παύλος Παλιεράκης και το κατάστημα Έγγαλο στην Αθήνα απο το 1968
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ