Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο Δημάρχος Σητείας κ. Θοδωρή; Πατεράκης με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Βλαζάκη:

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο Δημάρχος Σητείας κ. Θοδωρή; Πατεράκης με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Βλαζάκη:
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Σητείας
Η ανάδειξη και υλοποίηση του πολιτιστικού κεφαλαίου του Δήμου μας ήταν και είναι βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Με δεδομένο ότι στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο υπάρχουν πολλές δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων και υποδομών που συνδέουν τον πολιτισμό με τον τουρισμό, είναι σε εξέλιξη μια συνεργασία με την Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων ώστε να συναποφασιστούν το είδος και το μέγεθος των παρεμβάσεων που πρέπει να ωριμάσουμε για να διεκδικηθεί στη συνέχεια η χρηματοδότηση τους από το ΠΕΠ Κρήτης.

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τη Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Βλαζάκη με την οποία συζήτησε θέματα που αφορούν την συντήρηση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Σητείας. Συμφωνήθηκε να γίνει συνεργασία με την Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων ώστε αυτή η συνεργασία να πάρει το δρόμο της πράξης στα θέματα που θα συναποφασίσουμε.
Ειδικότερα ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Βλαζάκη για το κληροδότημα του συμπολίτη μας κ. Χατζάκη στη Δημοτική Ενότητας Ανάληψης και την αναγκαιότητα εκμετάλλευσης του, με στόχο τα όποια έσοδα προκύψουν να χρησιμοποιηθούν για την αξιοποίηση του Μουσείου Σητείας, την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο (Ρωμαϊκές δεξαμενές) της πόλης, την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου στο Κουφονήσι, καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας μας για την ένταξη του ανακτόρου της Κάτω Ζάκρου στα μνημεία Unesco, και την αναγκαιότητα υλοποίησης αναγκαίων παρεμβάσεων στην «ΚΑΖΑΡΜΑ» με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας. Πολύ σύντομα πιστεύουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα, προς όφελος πάντα του πολιτιστικού μας κεφαλαίου και της κοινωνίας.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........