Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Το λιμάνι της Σητείας σημείο αναφοράς και συνάντησης


Η αμφιθεατρικά κτισμένη πόλη της Σητείας έχει σαν σημείο αναφοράς το λιμάνι της.
Αποτελεί την βάση της όμορφης πόλης καθώς σαν αγκαλιά φιλοξενεί ρακάδικα, ταβέρνες, καφετέριες μα και πλήθος κόσμου να περπατάει και να απολαμβάνει τις βόλτες του στους όμορφους διαμορφωμένους χώρους.
Ο βαμμένος μπλέ λιμενοβραχίονας του λιμανιού της Σητείας ομορφαίνει το γύρω τοπίο και ανακουφίζει το μάτι δίνοντας του τα όρια του λιμανιού που λειτουργεί σαν αγκαλιά.

Στο γραφικό λιμάνι της πόλης της Σητείας δεν θα συναντήσει ο επισκέπτης μόνο τις όμορφες ψαράδικες βαρκούλες με τους ψαράδες να φροντίζουν τα δίχτυα τους αλλά και τα ιστιοπλοϊκά σκάφη τουριστών που επιλέγουν την Σητεία για διακοπές ή στάση. Το όμορφο λιμάνι είναι συνδεμένο μια φορά την εβδομάδα με τον Πειραιά ακτοπλοϊκώς με το πλοίο Πρέβελης, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και κρουαζιερόπλοια.


Παράλληλα, με τακτικά δρομολόγια η Σητεία συνδέεται και με άλλα νησιά του Αρχιπελάγους και ιδιαίτερα με νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Από τα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης και τις τουριστικές υπηρεσίες που λειτουργούν μπορεί κανείς να πληροφορηθεί λεπτομερέστερα για όλα τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών που ξεκινούν ή καταλήγουν στο λιμάνι Σητείας. 


ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
Ζεσταίνονται τα ρακοκάζανα - Το Όργωμα με το ξύλινο αλέτρι - Στη χώρα των Λωτοφάγων ............. ............. .............
Ο τραγουδοποιός Γιάννης Χαρούλης - Γιώργης Καλομοίρης ή Γιοργαντός - Όλα τα καλά δύσκολα - του Κ. Μουδάτσου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............