Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Δείτε την πρόγνωση του καιρού γι όλη την εβδομάδα απο τον Μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα

Η εξασθένηση του Βορείου ρεύματος αναμένεται να προκαλέσει αρκετά υψηλές θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας σε ολόκληρη την Κρήτη, με το θερμόμετρο να φτάνει στις περισσότερες περιοχές έως και τους  36°C. Τις νυκτερινές ώρες οι θερμοκρασίες, ευτυχώς, θα επιστρέφουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Τα ποσοστά Υγρασίας όμως φαίνεται ότι θα είναι και  ο καθοριστικός παράγοντας στην αίσθηση της δυσφορίας.  
Αναμένεται όμως και πρόσκαιρη ενίσχυση των Δυτικών ανέμων, αρχικά από την Τρίτη στα Δυτικά, ενώ από την Τετάρτη το μεσημέρι έως και την Πέμπτη το βράδυ θα ενισχυθούν σε ολόκληρο  το νησί φθάνοντας σε εντάσεις τα 5 έως και 6 Μποφώρ.
Από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από Παρασκευή ακολουθώντας στη συνέχεια ένα ήπιο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :

Δευτέρα 24 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί , από 23°C έως 33°C, ενώ στα Νότια και κατά τόπους στα βόρεια του νησιού θα είναι 2 έως και 3 βαθμούς υψηλότερη.

Τρίτη 25 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα συνεχίσουν από Δυτικές διευθύνσεις με ένταση στα 3 έως 4 Μποφώρ,  με εξαίρεση τις δυτικές περιοχές της Κρήτης όπου η ένταση τους αναμένεται να φθάσει τις μεσημβρινές ώρες έως και τα 5 Μποφώρ.
Υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας με την ελάχιστη σε αρκετές περιοχές να είναι στου 25°C ενώ η μέγιστη θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές στους 35 με 36 °C, κατά τόπους βέβαια, λόγω γεωμορφολογικών συνθηκών, αναμένονται λίγο υψηλότερες τιμές. Καθοριστικός πάντως παράγοντας για την αίσθηση δυσφορίας θα είναι τα ποσοστά υγρασίας, τα οποία μόνο κατά τόπους φαίνεται να παρουσιάζουν αυξημένες τιμές.

Τετάρτη 26 Ιουλίου
Διατήρηση της καλοκαιρίας με πιθανή εμφάνιση λίγω αραιών νεφώσεων στα ορεινά , κυρίως της Δυτικής Κρήτης.
Οι άνεμοι  θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις αρχικά με ένταση στα 3 έως 4 Μποφώρ, ενώ αργότερα αναμένεται να ενισχυθούν φθάνοντας τα 5 και τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι υψηλές τιμές παρόμοιες με της Τρίτης, ενώ τα ποσοστά υγρασίας εμφανίζονται λίγο υψηλότερα σε περισσότερες περιοχές της Κρήτης.

Πέμπτη 27 Ιουλίου
Καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι πάντα από δυτικές διευθύνσεις, διατηρούνται ενισχυμένοι με την ένταση τους κατά τόπους να φθάνει έως και τα 6 Μποφώρ. Από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται σταδιακή εξασθένηση τους.
Η θερμοκρασία υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα, με τη μέγιστη στις περισσότερες περιοχές να φθάνει στους  32°C
Την Παρασκευή αναμένεται ότι θα αποκατασταθούν πολύ καλύτερες συνθήκες με την εξασθένηση των ανέμων καθώς και μικρή ακόμη πτώση της θερμοκρασίας.

Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............