Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ το «Εκτός Πόλης» στις Βασιλειές και τα εγκαίνια της πλατείας «Δωροθέου Τσαγκαράκη» παρουσία του Δήμαρχου Ηρακλείου Βασίληυ Λαμπρινού

Τις Βασιλειές, όπου την Κυριακή 30 Ιουλίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου, επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός. Παράλληλα, ο Δήμαρχος εγκαινίασε και την καινούργια πλατεία της κοινότητας, η οποία, μετά από πρόταση του τοπικού συμβουλίου πήρε το όνομα του αείμνηστου εφημέριου του Βασιλειών Δωροθέου Τσαγκαράκη.
«Η κοινωνία των Βασιλειών, όπου ήταν εφημέριος από το 1930, δεν λησμόνησε ποτέ την προσήλωση του Δωροθέου Τσαγκαράκη στην ιερατική του αποστολή και την ενεργό συμμετοχή του στα κοινά. Ανάμεσα στις σπουδαιότερα επιτεύγματά του είναι και η ίδρυση του Δημοτικού σχολείου της περιοχής. Για την αντιστασιακή του δράση, απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές, υπέστη φρικτά βασανιστήρια και εκτελέστηκε στις 15 Οκτωβρίου 1943. 


H πλατεία που θα φέρει τ’ όνομά του, θα αποτελεί μια διαρκή απόδοση τιμής στη μνήμη του Δωροθέου Τσαγκαράκη» ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε την προηγούμενη δημοτική αρχή που μελέτησε και ενέταξε την ανάπλαση της πλατείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η κατασκευή της πλατείας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 και ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό της από την παρούσα δημοτική αρχή.


Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός, Πέτρος Ινιωτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini, o πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης και αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης.


Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς που συμμετείχαν στο «Εκτός Πόλης» και να διαπιστώσει για μια ακόμη φορά την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων τους.
Το 3ο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» 2017 του Δήμου Ηρακλείου διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και συμμετείχαν η Αυγενική, το Βενεράτο, τα Κεράσια, η Σίβα, οι Βούτες, τα Σταυράκια και οι Βασιλειές.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........