Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Συνεχίζεται έως 7 Ιουλίου η «6η Γιορτή Κρητικής Διατροφής» στο Ρέθυμνο


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται  έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν 45 ντόπιοι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017 (ώρες λειτουργίας 19:00 – 23:00).Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

19:00 – 23:00  Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
19:00     «ΦΡΟΥΤΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ»
Η ομάδα του Παραμυθένιου Κόσμου, παρουσιάζει ένα δια δραστικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 3 – 12 ετών. Φορέστε τα πιο άνετα ρούχα σας και το φωτεινότερο χαμόγελο σας. Το ταξίδι στην Φρουτοχώρα μόλις ξεκινά!
Υπεύθυνες  προγράμματος Νόνη Λαγουδάκη – Έλενα Κούτικα
20:00     Ποιοτικό ελαιόλαδο και κρητικά snack με τον Βασίλη Λεωνίδου και το Κέντρο                       Κρητικής Γαστρονομίας της Περ. Κρήτης
20:00     Σεμινάριο «Τυριά και Κρητικά κρασιά – Ξεφεύγοντας από τα όρια της Κρήτηςμε εισηγητές τους διακεκριμένους δημοσιογράφους και συμβούλους οίνου κ.κ Ανδρέα Ανδρουλιδάκη και Σίμο Γεωργόπουλο. Ξεχωριστά και ιδιαίτερα τυριά συναντιούνται σε μια κοινή γευστική δοκιμή με επιλεγμένα Κρητικά κρασιά
21:00     Συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα μαζί του η Μιρέλα Πάχου
Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και πιο αγαπημένους καλλιτέχνες μιας ολόκληρης γενιάς.
Παίρνοντας στις αποσκευές του τον τελευταίο του δίσκο και έχοντας στο πλάι   του τη Μιρέλα Πάχου, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό,   γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα, από το οποίο δεν θα λείπουν φυσικά και παλιότερα αγαπημένα ή λιγότερο γνωστά τραγούδια.. Η εξαιρετικά ταλαντούχα Μιρέλα Πάχου φέρνει τη δική της χροιά σε αυτές τις καλοκαιρινές συναυλίες με τη ζωντάνια, τη ζεστή φωνή και φυσικά το ακορντεόν της!
Τον Γιάννη Κότσιρα και τη Μιρέλα Πάχου συνοδεύει μία ομάδα εξαιρετικών
μουσικών: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος ενορχήστρωση & πλήκτρα, Γιάννης Αγγε-  λόπουλος τύμπανα, Γιάννης Γρυπαίος μπάσο, Βαγγέλης Μαχαίρας μπουζούκι και Κώστας Μιχαλός: κιθάρα.
» Γευστικές δοκιμές ελαιολάδου 19:30 & 20:30 με τους Βασίλη Λεωνίδου, Τζανιδάκη Γιώργο, Ξερουδάκη Γιώργο, Μιχάλη Παναγιωτάκη, Ασπασία Σταυρουλάκη. Δηλώσεις συμμετοχής στην είσοδο.
 
Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

19:00 – 23:00  Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
19:00     «Πρωινό! Γεύμα κλειδί – Παιδί – Υγεία»
«Εσείς  κάντε πρωινό»;  Όχι; Ε, λοιπόν ούτε  τα παιδιά  σας θα κάνουν…  Είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη τους;
Την απάντηση για αυτό αλλά και πληροφορίες για την σπουδαιότητα της διατροφής με φρούτα και λαχανικά θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε μέσα από την ομιλία που οι διατροφολόγοι  μας  έχουν φροντίσει να συμμετέχουν  και τα παιδιά με παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες. Καλεσμένοι ομιλητές οι διατροφολόγοι  Μαριάννα Σταυρουλάκη, Χάρης Χαρωνίτης.
20:00     «Εκλεκτικές συγγένειες και αλληλεπιδράσεις: Aπό την Κρήτη στις Κυκλάδες και πάλι πίσω». Έξι μάγειροι από την Κρήτη και τις Κυκλάδες φτιάχνουν αστικές, αγροτικές και γιορτινές συνταγές.
Συντονίζει και παρουσιάζει η γνωστή δημοσιογράφος γεύσης κ. Νανά Δαρειώτη.
21:00     Παραδοσιακή μουσική και χοροί από τις Κυκλάδες με τον Κυριάκο Γκουβέντα και το συγκρότημά του.
21:30     Παραδοσιακή μουσική και χοροί από την Κρήτη με τους ΚΡΗΤΕΣ.
22:00     Συναυλία με τον Παύλο Καλιτσουνάκη
Παίζουν οι:Παύλος Καλλιτσουνάκης – Τραγούδι και κιθάρα
Μπάμπης Βουλγαράκης – Τραγούδι και λύρα
Λουκάς Μανδακάκης – Λαούτο
Γιώργος Τσουρδαλάκης – Μπουζούκι
Γιώργος Δουλγεράκης – Κρουστά (καχόν και νταούλι)

» Γευστικές δοκιμές ελαιολάδου 19:30 & 20:30 με τους Βασίλη Λεωνίδου, Τζανιδάκη
Γιώργο, Ξερουδάκη Γιώργο, Μιχάλη Παναγιωτάκη, Ασπασία Σταυρουλάκη.
Δηλώσεις συμμετοχής στην είσοδο.
 
Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

19:00 – 23:00  Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
19:00     «Τα 5 συν ένα χρωματιστά μάλλινα κουβαράκια»
Ένα παραμύθι  για μικρά και μεγάλα παιδιά .
Αφηγήτρια η ίδια η συγγραφέας Γεωργία Λουκά ή όπως την ξέρουν τα παιδιά «η γιαγιά Γωγώ η παραμυθού»! Μετα την αφήγηση ακολουθεί  εικαστικό εργαστήρι.

19:00     «Καρέτα- Καρέτα!  οι χελώνες της καρδιάς μας»
Δημιουργικές δραστηριότητες , παιχνίδια  και  ενημέρωση με οπτικά μέσα ,για τους κινδύνους κ την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και των βιοτόπων ωοτοκίας της.
Επιμέλεια Αρχέλων.

20:00     «Πίτες και καλλιτσούνια» Η Άννα Πλυμάκη χρησιμοποιεί πιστοποιημένα τυροκομικά προϊόντα  με το σήμα «κρήτη» από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περ. Κρήτης
20:00     Master class Κρητικού Aμπελώνα – Εισηγητές: Νίκος Μηλλιαράκης, πρόεδρος Wineς of Crete –  Νίκος Μάνεσης δημοσιογράφος οίνου – συγγραφέας.
20:30     Συναυλία με την ορχήστρα OsmannGold
Η OsmannGold Orchestra αποτελείται από μουσικούς της Τοσκάνης και παρου-  σιάζει τραγούδια από την παράδοση των Μεγάλων Ορχηστρών εμπνευσμένα από τα σουίνγκ των δεκαετιών ’30 και ’40. Αν και διαθέτει μικρότερο αριθμό μουσικών             σε σχέση με τις κλασικές Μεγάλες Ορχήστρες, η ενορχήστρωση, ο καλοδουλεμένος ήχος και η επιλογή του ρεπερτορίου θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την αίσθηση της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού που είχαν οι ορχήστρες τζαζ εκείνης της εποχής.
21:30     Συναυλία με την Πένυ Μπαλτατζή – Κι όμως υπάρχει χαρά.
Η Πένυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που άνοιξε δρόμους swing, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων και ξέφρενων ρυθμών, μπήκε στις ζωές μας με το γνωστό μποέμικο στιλ του καλλιτέχνη που μας μαγεύει σκορπώντας γύρω του κέφι, ανεμελιά, ενέργεια και δύναμη. Η Πέννυ και οι δεξιοτέχνες μουσικοί της εξερευνούν ένα νέο, μεθυστικό ήχο με λάτιν και μπάλκαν ρούμπες, μάμπο ιταλιάνο, τσα τσα, σουινγκ, τζαζ… Και μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις αποτελεσματικότερες!
Ενορχήστρωση, κιθάρες: Παντελής Ντζιάλας. Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Πλήκτρα: Μένιος Γούναρης, Τρομπόνι: Τζιμ Σταρίδας, Άλτο σαξόφωνο, κλαρινέτο:
Σπύρος Νίκας, Κοντραμπάσο: Ηλίας Καρκαβέλιας, Τύμπανα: Φοίβος Άνθης.
Επιμέλεια ήχου: Νίκος Κόλλιας

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

19:00 – 23:00  Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
19:00     «Παίζουμε με τη θυγατέρα του ήλιου, την ελιά»
Καλωσορίζουμε τα παιδιά μ’ ένα δυναμωτικό κέρασμα, δώρο από το αγαπημένο μας δέντρο την ελιά και παίζουμε παιχνίδια για να γνωρίσουμε με βιωματικό τρόπο τη ζωή της ελιάς και τα προϊόντα που μας χαρίζει απλόχερα.. Στο τέλος φτιάχνουμε το δικό μας καντηλάκι για τις καλοκαιρινές βραδιές μας!
Τομέας-Εικαστικά Εργαστήρια Κ.Ε.Δ.Η.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνου) Παρουσίαση Σοφία Τρούλη Δρ. μουσειοπαιδαγωγός, Κατερίνα Γιαβρίδη  ζωγράφο
20:00     Master class Κρητικού Aμπελώνα – Εισηγητές: Νίκος Μηλλιαράκης, πρόεδρος Wineς of Crete –  Νίκος Μάνεσης δημοσιογράφος οίνου – συγγραφέας.
19:30     Παραδοσιακή μουσική και χοροί από την Κρήτη με το μουσικοχορευτικό εργαστήρι «Πυρρίχια Δρώμενα».
20:30     Συναυλία με το ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ
«Επηρεασμένοι από την έντεχνη  σκηνή με το ρεμπέτικο, το  λαϊκό και το ροκ στοιχείο  να συνυπάρχουν αρμονικά,  και βέβαια με ειδικό βάρος στο  παραδοσιακό μας τραγούδι που είναι και η μήτρα κάθε μεταγενέστερης έμπνευσης (κατά την γνώμη μας),  επιλέγεται το μουσικό μας πρόγραμμα» λένε οι ίδιοι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες διασκευές της Λαϊκής και της παραδοσιακής μας μουσικής με την ιδιαίτερη προσέγγιση που δίνουν τα παιδιά στην ερμηνεία τους.
Τα μέλη του συγκροτήματα είναι:
Σάκης Σακελλαρίδης: Μπουζούκι, λαούτο, φωνή, Γιώργος Αντωνογιαννάκης:
Λύρα,φωνή, Αλεξάνδρα Βεργαδή: φωνή, Ανδρέας Σταμούλης: κιθάρα, ούτι,
φωνή Άρης Συσκάκης: βιολί, μαντολινο, Βαλεντίνος Σταματιάδης: Τίμπανα
Μιχάλης Αυλωνίτης: Μπάσο

21:30     Συναυλία με τον Βαγγέλη Κακουριώτη


Συνεχίζεται  έως 7 Ιουλίου η «6η Γιορτή Κρητικής Διατροφής» στο Ρέθυμνο  
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........