Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη η Έκθεση βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου έως 6 Αυγούστου.

Και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού των φίλων του βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου από σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 19 Ιουλίου ως την Κυριακή 06 Αυγούστου 2017 και θα λειτουργεί καθημερινά (και τις Κυριακές) από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.
Παρασκευή 21 Ιουλίου, ώρα 19.30 και Παρασκευή 28 Ιουλίου, ώρα 19.30. 
 «Στο Εργαστήριο Βιβλιοδεσίας της Φιλίτσας Αναγνώστου». Παιδιά και γονείς θα ανακαλύψουν τα στάδια δημιουργίας του βιβλίου μέσα από την τέχνη της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας. Με τις οδηγίες των συνεργατών των εκδόσεων Αράδα θα ξεκινήσουν από το δίπλωμα και το ράψιμο των τυπογραφικών στο παραδοσιακό τεζάκι, θα κολλήσουν τέλλα και κεφαλάρια, θα φιλοτεχνήσουν τα εξώφυλλα, θα χρησιμοποιήσουν πανιά βιβλιοδεσίας και χρωματιστές ταπετσαρίες για να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό βιβλίο. Απαραίτητα συστατικά: φαντασία, δημιουργικότητα και υπομονή.

Δευτέρα 24 Ιουλίου, ώρα 19.30. “Πετάει-πετάει η μουσική”. 
Μουσικοκινητικό, βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά από τη “Χρυσαλλίδα” και την  Μανιάνα Μιγάδη. Τραγούδι, αφήγηση του παραμυθιού, μουσικοκινητικά παιχνίδια και κατασκευή μαράκας από ανακυκλώσιμα υλικά. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από τριών χρονών μέχρι και οκτώ-εννέα χρονών.
Τρίτη 25 Ιουλίου, ώρα 19.00 και Πέμπτη 27 Ιουλίου, ώρα 19.00. 
Αγώνες επίδειξης σκακιού από τον Σκακιστικό Σύλλογο ΟΦΗ

Τετάρτη 26 Ιουλίου και Δευτέρα 31 Ιουλίου, ώρα 19.00 
Οι εκδόσεις SUSAETA και η εταιρία χαρτικών ειδών MAPED θα μας συνδράμουν με υλικά ζωγραφικής για να απασχοληθούν δημιουργικά οι μικροί επισκέπτες.
Τρίτη 1 Αυγούστου, ώρα 19.30 και Παρασκευή 4 Αυγούστου, ώρα 19.30. 
"παιχνίδι με τη μουσική μέσα και έξω από τα βιβλία". Μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουμε τον κόσμο της μουσικής: τα τραγούδια, τους ρυθμούς, τις παραδόσεις μας. Ένα πρόγραμμα βασισμένο στις θεωρίες των δασκάλων της μουσικοκινητικής και της ευρυθμίας (τεχνικές των Orff, Kodaly, Dalcroze, Laban) σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των αρχών της παραδοσιακής και κλασικής μουσικής. Επειδή η μουσική ανήκει σε όλους τους ανθρώπους, όπως η μητρική γλώσσα. Από την Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου.
Τετάρτη 2 Αυγούστου, ώρα 19.00  
Μέλη του δικτύου “Διαβάζω Για Τους Άλλους” θα βρίσκονται στο χώρο της έκθεσης. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί μια δράση από το Τμήμα Ηχογραφήσεων του Δικτύου.

Πέμπτη 3 Αυγούστου, ώρα 19.30. 
"Χαρτογραφώντας τα ιστορικά πρόσωπα της πόλης μας".  Ένα χαρτογραφικό παιχνίδι για παιδιά - από 8 έως 88 ετών - κατά το οποίο θα ζωγραφίσουμε στον χάρτη τις θέσεις και ονομασίες που αφιερώθηκαν σε σημαντικά πρόσωπα, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Βιτσένζος Κορνάρος και ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος - Με την βοήθεια του Χαρτογράφου Σπύρου Σταρίδα.

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη η Έκθεση βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου έως 6 Αυγούστου.
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τα Ράσα και τα Γέννια - Ο Αλέξανδρος Λύρα και ο Μότσαρτ - Ο λυράρης Στέλιος Βασιλάκης ............. ............. .............
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η νέα καμπάνια για την Ελλάδα - Στο «σφυρί» τουριστικές επιχειρήσεις - Διεθνές Επενδυτικό ενδιαφέρον ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Τα Ποδήλατα «ματρακάδες» - Οι Σχολές του επιμελητηρίου - Η Γέφυρα Βαρδινογιάννη, Αράδαινα ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οδοιπορικό στα Ζωνιανά ............. Ο οικισμός Θησέας για γερά πορτοφόλια ............. Γαύδος ίσως το νησί της Καλυψώ η Ωγύγια ............. Οι Μάλλες από τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........