Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «Νίκος Καζαντζάκης»,αύριο Σάββατο 29 Ιουλίου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 29 Ιουλίου εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «Νίκος Καζαντζάκης», που συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.
Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου θα είναι παρόντες 70 νέοι ελληνικής καταγωγής από την Ουκρανία, Ρωσία, Γεωργία, Καζακστάν, Αρμενία και Μολδαβία.Το πρόγραμμα του Σαββάτου, έχει ως εξής:
11:00: Άφιξη στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στο Μαρτινέγκο Ηρακλείου-Υποδοχή από Τοπικές Αρχές-Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατάθεση Στεφάνου.
11:45: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μουσείο «Ν. Καζαντζάκη» στη Μυρτιά Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.
Ομιλία του καθηγητού κ. Χαραλαμπάκη-Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας-Ξενάγηση.
18:30: Άφιξη στο Πολύκεντρο Δημοτικό κτίριο στο Κράσι του Δήμου Χερσονήσου στην εκδήλωση με θέμα: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Αλεξίου στο Κράσι».
Χαιρετισμός του προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Καζαντζάκη κ. Γεωργίου Στασινάκη-Ομιλία της κ. Γ. Ιεραπετριτάκη-Ομιλία του κ. Ν. Χρυσού.
19:20: Άφιξη στο Καμπάνειο Ίδρυμα στο Ψυχρό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου σε εκδήλωση-υποδοχή και χαιρετισμός του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Π. Παπαδάκη.
Ακολουθούν:
• Δρώμενο με θέμα «Καζαντζάκης και Μινωικός Πολιτισμός» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καζαντζάκη
• Προβολή εργασιών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αναφορικά με τον Ν. Καζαντζάκη και Α. Παπαδάκη
• Βράβευση των τριών καλυτέρων εργασιών από τους συμμετέχοντες νέους ομογενείς στο διαγωνισμό αναφορικά με τον Ν. Καζαντζάκη και Α. Παπαδάκη στο χώρο του Καμπάνειου Ιδρύματος.
22:15: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θερινό κινηματογράφο Αρχανών.
Παγκόσμια πρώτη προβολή του making of της κινηματογραφικής ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης» του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Αμέσως μετά το πέρας της ταινίας αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........