Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Πανελλαδική 1η προβολή της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ το Σάββατο στον θερινό κινηματογράφο Αρχανών,

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον Νίκο Καζαντζάκη, θα βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο, όπου θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σάββατο στην Κρήτη, στον τόπο καταγωγής του μεγάλου συγγραφέα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η προβολή σκηνών από την ταινία, που εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της πολιτείας, υπό τον συντονισμό του αναπληρωτή γενικού της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Πλευράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα-Κρητικού συγγραφέα και την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Νίκου Καζαντζάκη, θα πραγματοποιηθεί στον θερινό κινηματογράφο Αρχανών, στο Ηράκλειο στις 10 το βράδυ του Σαββάτου.
Το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας, αναδεικνύει τον πολιτικό ρόλο του Καζαντζάκη ως ειδικό απεσταλμένο του Ελευθέριου Βενιζέλου στις περιοχές του Καυκάσου, ο οποίος έσωσε χιλιάδες Πόντιους Έλληνες μετά τη γενοκτονία και η ταινία εντάσσεται σε αυτές τις δράσεις του. 
Επίσης, η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού διοργανώνει ειδικές τιμητικές εκδηλώσεις και δράσεις επιτυχόντων σε διαγωνισμό αναφορικά με τον Νίκο Καζαντζάκη, και μια από αυτές, είναι και το πρόγραμμα 70 νέων ομογενών με τίτλο «Στα ίχνη του Καζαντζάκη» που θα επισκεφτούν τους τόπους που γεννήθηκε και περπάτησε ο μεγάλος συγγραφέας από τις 28/7 έως τις 10/8/2017, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων Ηρακλείου, Αρχανών, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.
Σημειώνεται πως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............