Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Το 18ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης, στο νησί της Σπιναλόγκας και η κρητική βραδιά στο χωριό Μοχός του δήμου Χερσονήσου


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου, η τελετή έναρξης του 18ου Διεθνούς Συμποσίου της Σύμης, στο νησί της Σπιναλόγκας. Προηγήθηκε ξενάγηση στο χώρο, με αναφορές τόσο στην πολιτισμική κληρονομιά, όσο και στους αποκλεισμένους κάθε εποχής.


Το Συμπόσιο πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικόλαου, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ΕΝΙSA), όπως και την Πρεσβεία της Εσθονίας, ως η πρώτη δράση της Εσθονικής Ευρωπαϊκής Προεδρίας στην Ελλάδα.
Λαμβάνει χώρα στην Ελούντα της Κρήτης και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουλίου, με κεντρικό θέμα:
«Κυβερνο-προκλήσεις για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Επικοινωνία»
Οι συνεδρίες του Συμποσίου θα επικεντρωθούν γύρω από τις μεγάλες προκλήσεις και αλλαγές που φέρνει η τεχνολογική επανάσταση.
Κατά την τελετή έναρξης τέθηκε το πλαίσιο του φετινού Συμποσίου από τους ομιλητές: Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Αγίου Νικόλα Αντώνη Ζερβού, Richard Parker (Harvard), τον Πρέσβη της Εσθονίας στην Ελλάδα Margus Rava, τον αρχισυντάκτη του Wired David Rowan.

Καλεσμένοι του συμποσίου το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν στο χωριό Μοχός του δήμου Χερσονήσου όπου ξεναγήθηκαν στο λαογραφικό μουσείο του χωριού, μουσείο Ούλοφ Πάλμε  και συνέφαγαν σε ταβέρνες της πλατείας, υπό τους ήχους κρητικής μουσικής απο τον Επαμεινώντα Ερωτοκριτάκη και τον Μιχάλη Γρινιεζάκη, και του χορευτικού συγκροτήματος του πολιτιστικού συλλόγου Μοχού , με τους δασκάλους Γιάννη Στιβακτάκη, και Μαρία Μαργιολάκη.

Θερμά καλωσόρισε στην Κρήτη ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τους Έλληνες και ξένους συνέδρους που συμμετέχουν στο 18ο συμπόσιο Σύμης που πραγματοποιεί στην Ελούντα του Δήμου Αγ. Νικολάου Λασιθίου το ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου", έχοντας την συνεργασία της Πρεσβείας της Εσθονίας στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ