Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ - ROUND ABOUT ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Hρθαν στην ζωή μας και δυσκόλεψαν ή έκαναν πιο εύκολη την καθημερινότητα μας.
ως κυκλικοί κόμβοι τους ξέραμε αλλά round - about καθώτι γίναμε Ευρώπη επικράτησαν να λέγονται.
Αλλοτε τα συναντάμε στις εθνικές οδούς, σαν λύση ανάγκης, δεδομένης της ακαμψίας και προχειρότητας  σχεδιασμού της πολιτείας αλλά και έλλειψης οικονομικών πόρων για κατασκευή ανισόπεδων κόμβων.
Ομως υπάρχουν και πολλοί πλέον κυκλικοί κόμβοι εντός των πόλεων, που ενώ η ιδέα κατασκευής και χρήσης τους είναι σωστή, η μελέτη και η τελικη εφαρμογή τους αποδεικνύεται λάθος.
Στην πόλη του Ηρακλείου συναντάμε τεράστιους κυκλικούς κόμβους που προκαλούν μποτιλιάρισμα ή σε πολλές περιπτώσεις αδυναμία προσπέλασης μεγάλων αυτοκινήτων.

ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Τελικά ισχύει η προτεραιότητα για τον κινούμενο εντός του κυκλικού κόμβου ή προτεραιότητα έχει όποιος κινείται εκ δεξιών; "Όταν υπάρχει σήμανση, είναι όλα πολύ συγκεκριμένα και ακολουθούμε τις πινακίδες - STOP ή ανάποδο τρίγωνο μας λένε να παραχωρήσουμε προτεραιότητα" 

ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΑΛΙΔΑΣ - ΜΟΧΟΥ

Η προτεραιότητα της κυκλοφορίας ρυθμίζεται είτε με σχετική σήμανση (πινακίδες STOP, ή πινακίδες υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας στην κυκλοφορία του κύκλου) και ανάλογη διαγράμμιση, είτε χωρίς, οπότε και ισχύει η Δεξιά Προτεραιότητα, δηλαδή τα οχήματα που κινούνται στην κυκλική οδό διακόπτουν την κίνησή τους υποχρεωτικά και παραχωρούν προτεραιότητα στα οχήματα που επιθυμούν να εισέλθουν στον κύκλο!

ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΕΝΤΕΒΗ

ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣΤΑΜΠΑ

ΠΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΝΤΕΝΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........