Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

MAWA FESTIVAL 2ND EDITION στην Γαύδο απο 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017

Το Mawa Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ το οποίο διεξάγεται σε διαφορετικό σημείο της Ελλάδας κάθε χρόνο. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Δονούσα το πρώτο ΠΣΚ του Ιουλίου 2016 και επιστρέφει φέτος για τη δεύτερη εκδοσή του στη Γαύδο, προσκαλώντας κοινό και καλλιτέχνες να απολαύσουν την αίσθηση ηρεμίας και απομόνωσης που προσφέρει αυτό το υπέροχο νησί στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Μέσα σε διάστημα 3 ημερών, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα μουσικής: από ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, μελωδίες της Μέσης Ανατολής και ΗouseReggaeDubstep μέχρι rave ήχους από την δεκαετία του 90 και άλλες μουσικές ανακαλύψεις από το διεθνές στερέωμα.
“Είτε την αποκαλέσουμε Γοργόνα, είτε rusalka ή mami wata, η Σειρήνα έχει εμπνεύσει εκφάνσεις της μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μυθική φιγούρα της Mama Wata ενώνει διαχρονικά όλα τα μέρη του κόσμου, μέσα από την πολύπλευρη σχέση της με τη μουσική”
Αυτό είναι το “πρόσωπο” του τριήμερου MAWA Festival που μας προσκαλεί σε μια μοναδική περιπέτεια πολιτισμικής ανταλλαγής με εξαιρετική μουσική και ξεχωριστούς ανθρώπους.
Το MAWA Festival δεν βλέπει τον κόσμο με ευρωκεντρική ματιά, αλλά παραμένει ανοιχτό σε διαφορετικές προσεγγίσεις και ανακαλύπτει εναλλακτικές, «κρυφές» ή προκλητικές καλλιτεχνικές προτάσεις μέσα σε μια κατά τα άλλα παγκοσμιοποιημένη, ψηφιοποιημένη και αστικοποιημένη πραγματικότητα.
Σκοπός του MAWA Festival είναι να επιβραδύνει τους καθημερινούς ρυθμούς και να δώσει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να δείξουν μια άλλη πλευρά της δημιουργικότητάς τους, μέσα από συνεργασίες  που ταιριάζουν στα διαφορετικά, πανέμορφα μέρη, στα οποία διεξάγεται το φεστιβαλ κάθε χρόνο.
Το φετινό MAWA Festival διεξάγεται στον μικρό αμφιθέατρο στο Σαρακήνικο της Γαύδου, ένα μέρος όπου η γαλήνια ατμόσφαιρα και ο φαντασμαγορικος ουρανός κυριαρχούν. Από εκεί, για τρεις ημέρες, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, φιλοδοξεί να παρασύρει το κοινό σε ένα ταξίδι ανακάλυψης νέων ήχων απ΄ όλο τον πλανήτη, που θ΄ ανοίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μουσικό καλοκαίρι του 2017
LINE UP 2017 
GOOD NEWS (Golden Pudel /VIS) /DE
CGB-1 ( Wax Treatment, Dubplates & Mastering) /DE
FIEDEL ( MMM, Ostgut Ton, Wax Treatment ) /DE
KONDAKTOR (Fasma Festival, Modal Analysis) /GR
SOFIA LABROPOULOU with MARIA PLOUMI live act /GR
LABIS XYLOURIS live act /GR
MOHAIR SAM /DE
NOMAD (Vulkandance) /DE
DIRK LEYERS (Vulkandance, Project01, Closer Music, Kompakt) /DE
AFRICAINE 808 (Vulkandance, Golf Channel Recordings) live act /DE
CHARLOTTE BENDIKS (Insomnia Festival, Shape Platform) /NO
STRATOS BICHAKIS (VIS) /GR
w/ SEBASTIAN MARTEAU & CHRISTOS CHONDROPOULOS
TASOS STAMOU presents “Orientaltronican“ live act /UK/GR
CHARALABOS AGGELAKIS live act/GR
JULU /FR

MORE INFO

Eισιτήρια:
3μέρου (40 Ευρώ & 2μέρου 30 Ευρώ)

Ημερήσιο εισιτήριο 20 ΕΥΡΩ στην είσοδο του αμφιθεάτρου
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........