Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών στο Ηράκλειο

Πόλος έλξης χιλιάδων κόσμου θα αποτελέσει ο ιστορικός Ναός του Αγ Πέτρου των Δομινικανών  στο λιμάνι του Ηρακλείου (Μπεντενάκι) που με αφορμή την εορτή των Αποστολών Πέτρου & Παύλου στις 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί 6 ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνδιοργάνωση της Εκκλησίας, της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν αύριο Δευτέρα στον Ιστορικό ναό και σύμφωνα με τον πρ/νο του Ιερού ναού Αιδεσιμότατο Εμμανουήλ Ζερβάκη  ο Ναός είναι επισκέψιμος " ανοιχτός" για όλους τους Χριστιανούς και στόχος είναι να γίνει το βήμα που θα εκπέμπεται  το κήρυγμα, ο λόγος των Αποστολών στην Οικουμένη.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης-Ενορία Αγ. Δημητρίου Ηρακλείου σύμφωνα με ανακοίνωση προσκαλεί   όλους  στην Ιερά Πανήγυρη Πέτρου και Παύλου στις ακολουθίες που θα τελεστούν την παραμονή και την ημέρα της εορτής όπως και στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ομιλίες ιστορικού-αρχαιολογικού περιεχομένου, μουσικών εκδηλώσεων με χορωδίες που θα πραγματοποιηθούν  εντός του ναού με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Οι εκδηλώσεις που αρχίζουν την Δευτέρα και ολοκληρώνονται το Σάββατο σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
ΩΡΑ 7.00π.μ.  Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Πέτρου Μπετενάκι, Ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΜΟΥΓΚΟΥΡΟΥ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ Φόδελε. Τους ύμνους θα ψάλη ο Εντιμολογιώτατος Άρχων Πρωτονοτάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μπεντεβή κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΕΡΕΒΕΛΑΚΗΣ.
ΩΡΑ 7.00μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός εις το πανηγυρίζον αριστερόν κλίτος των Αγίων Αναργύρων του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Λιμένος Ηρακλείου.


ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΩΡΑ 7.00 π.μ. Ο Όρθρος, η ευλόγησις των άρτων και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία εις το πανηγυρίζον αριστερόν κλίτος των Αγίων Αναργύρων του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Λιμένος Ηρακλείου.
Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο  Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών στο Ηράκλειο

Post Top Ad

.............