Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Υπο την Αιγίδα του Υπουργείου πολιτισμού το Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας δρόμος προβολής του εθνικού πολιτισμού της τοπικής κοινωνίαςΜια σημαντική επιτυχία και συνάμα απόδειξη της πολύχρονης προσπάθειας των διοργανωτών και εθελοντών του Μεσογειακού Φεστιβάλ Σητείας, ήρθε να γεμίσει με ικανοποίηση αλλά και περισσότερη ευθύνη.
Ο σύλλογος φίλων μουσικής Σητείας εξασφάλισε την επίσημη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού και της αρμόδιας Υπουργού κυρίας Λύδια Κονιόρδου.


Με περισσότερη πίστη για το μέλλον και με την ελπίδα μαζικής συμμετοχής και στήριξης, τόσο ανθρώπινης, όσο και οικονομικής, το Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.
Υπο την Αιγίδα του Υπουργείου αναγνωρίζεται επισήμως ώς δρόμος προβολής του εθνικού πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας, της Κρήτης, της Ελλάδας. 
 Μεταξύ άλλων, εδώ και 5 χρόνια λειτουργεί συνειδητά ως εργαστήριο οικοδόμησης πολιτιστικής ταυτότητας, η οποία εκπέμπεται και προβάλλεται δυναμικά προς τα έξω. 
Μελωδίες της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου, Μικρασία, Κωνσταντινούπολη, Κρήτη, νησιά του Αιγαίου, Flamenco, το ρεμπέτικο αλλιώς, *'η(οι) μουσική(οί) της φωτιάς”, κρουστά, τύμπανα και έγχορδα, είναι μερικά από τα φετινά μουσικά ταξίδια.
Μοναδικά μουσικά σχήματα σε ένα ατελείωτο ταξίδι με ήχους, αρώματα και χρώματα, ενώνονται με την αλμύρα της Μεσογείου και των χωρών της.Σήμερα 21 Ιουνίου παγκόσμια ημέρα της μουσικής και επίσημα πρώτη ημέρα του καλοκαιριού η μεγάλη μουσική γιορτή της πόλης μας, ο Δήμος και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας γιορτάζουν διπλά κι αυτοί με τη σειρά τους!!!

Σήμερα λοιπόν γιορτάζει η μουσική...
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ!!!


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........