Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Α’ Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης


Συνεδρίασε την Τρίτη 30/5/2017 στις 10 το πρωί στο Παγκρήτιο Στάδιο στην Αίθουσα Τύπου η Οργανωτική και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α’ Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης, μετά τη ματαίωση λόγω καιρού της διοργάνωσης μας και αποφάσισε η Μαθητιάδα, που άρχισε με τη λαμπαδηδρομία την Κυριακή 28/5/2017, με  τους καλύτερους οιωνούς, να πραγματοποιηθεί το 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2017 συνδυάζοντάς το με την ημέρα σχολικού αθλητισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:


Η λαμπαδηδρομία διεξήχθη κανονικά την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 με όλους τους απαραίτητους κανόνες και πρότυπα ασφαλείας και σε αυτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.  Τη φλόγα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γεώργιος Τερζάκης μαζί με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, μαθητές, μαθήτριες, χορευτές και χορεύτριες της Παγκρήτιας Ένωσης Χοροδιδασκάλων. Η φλόγα στη συνέχεια έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και από εκεί οδηγήθηκε διαμέσου της Λ. Κνωσού και της Λ. Δημοκρατίας στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, πέρασε από τα Νεώρεια τείχη, την πλατεία 18 Άγγλων και έφτασε μέσω της 25ης Αυγούστου στο Δημαρχείο (Λότζια) όπου έγινε μια μικρή τελετή υποδοχής της από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλειο Λαμπρινό και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία "έπαιξαν" μουσική, ειδικά γραμμένη για την περίσταση οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου (η σύνθεση ήταν του Αργύρη Μαρούδα).

Με χειροκροτήματα έφτασε στην Πλατεία Ελευθερίας η φλόγα μέσω της Δαιδάλου όπου έγινε τελετή υποδοχής της στην Περιφέρεια Κρήτης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Προέδρου και μελών της Εκτελεστικής και Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, του Βουλευτή του Σύριζα στο νομό Ηρακλείου κ. Σ. Βαρδάκη, πλήθους εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και εθελοντών και άναμμα του βωμού της Α’ Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης από τον μαθητή Ανδρέα Τυμπακιανάκη του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου.
Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την συμμετοχή της Παγκρήτιας Ένωσης Χοροδιδασκάλων , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχανών η "Χαραυγή" και το συγκρότημα του Αντώνη Ροδιανού.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου για την αμέριστη υποστήριξη τους και φυσικά όσους συνέβαλαν εθελοντικά σε αυτό το μεγάλο και απαιτητικό εγχείρημα με σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και χωρίς το άγχος της νίκης» 
Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία της διοργάνωσης μας και στην επιτυχία της λαμπαδηδρομίας μας μαθητές, εκπαιδευτικούς, σχολεία, γονείς, φορείς, εθελοντές, φωτογράφους, τοπικά ΜΜΕ, χορηγούς- εταιρείες: ΖΑΡΟΣ ΑΕ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ , ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ Γ. ΑΕ , FOOD Pro, ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε., Αθλητικά Είδη Cosmos Sport, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μπανανοπαραγωγών Κρήτης (ΣΥΝ.Π.Ε.), ΕΜΜ. ΒΕΝΕΡΗΣ ΑΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗ Citroen & Nissan .
Τον Οκτώβριο στην Α’ Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης σας περιμένουμε όλους και όλες κοντά μας να ζήσουμε αυτήν τη μοναδική εμπειρία αθλητισμού και πολιτισμού.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........