Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΓΑΛΟ


Υλικά

2 κιλά κολοκύθια
600-800 γρ. ανθόγαλο
400 γρ. γάλα
200 γρ. ανθότυρο
1 μάτσο άνηθο
8 αυγά
100 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε 8 ομελέτες με 1 αυγό, λίγο γάλα, 25 γρμ. αλεύρι έκαστη.  Τηγανίζουμε τα κολοκύθια 200 γρμ. ψιλοκομμένα. Όταν ροδίσουν αφαιρούμε το λάδι και ρίχνουμε 200 γρμ. ανθόγαλο, 100 γρμ. γάλα, αλάτι, πιπέρι μέχρι να δέσουν.  Βάζουμε στο πιάτο μια ομελέτα, επάνω τα κολοκύθια, ανθότυρο και επάνω την άλλη ομελέτα.  Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.







Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας

ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
Έλληνες Πρωθυπουργοί στην ψάθα - 6 ιστορίες για τα Χριστούγεννα - Τα Εδέσματα των Χριστουγέννων .............> ............. .............
Το πλοίο Πορτοκαλής ήλιος - Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό - Ο αγρός του φράγματος Αποσελέμη .............> ............. .............
Νίκος Ψιλάκης η πρωινή φωνή της Κρήτης - Ο Καλλιτέχνης τζαγκάρης Σπύρος Χαιρέτης - Άνθρωποι που ταιριάζουν τα φέσια τους ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............