Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΓΑΛΟ


Υλικά

2 κιλά κολοκύθια
600-800 γρ. ανθόγαλο
400 γρ. γάλα
200 γρ. ανθότυρο
1 μάτσο άνηθο
8 αυγά
100 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε 8 ομελέτες με 1 αυγό, λίγο γάλα, 25 γρμ. αλεύρι έκαστη.  Τηγανίζουμε τα κολοκύθια 200 γρμ. ψιλοκομμένα. Όταν ροδίσουν αφαιρούμε το λάδι και ρίχνουμε 200 γρμ. ανθόγαλο, 100 γρμ. γάλα, αλάτι, πιπέρι μέχρι να δέσουν.  Βάζουμε στο πιάτο μια ομελέτα, επάνω τα κολοκύθια, ανθότυρο και επάνω την άλλη ομελέτα.  Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.







Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας

ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/

Ο φωτογράφος Γιώργος Μαζωνάκης απο το Πισκοκέφαλο του δήμου Σητείας

.............

Το Περογιάννειο σινεμά του 60 - Η Κρήνη Μοροζίνι τη νύχτα - Οταν κάναμε βεγγέρες

............. ............. .............

Σας παρουσιάζουμε 70 μαγικές παραλίες της Κρήτης - Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου

............. .............
............. .............
"/>

Ταξίδι μνήμης στο Ηράκλειο - Η Αερ.εταιρία Cretan airlines - Ο χορός στην Κρήτη

............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ