Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΤΑΚΟ



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
     1 ντάκο
.    1 ντομάτα
.    1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
.    1 κ.γ. ξύδι λευκό ή μηλόξυδο
.    1 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
.    1 πρέζα αλάτι
.    λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
.    λίγο βασιλικό
.    λίγο θυμάρι
.    ελαιόλαδο
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Σε ένα πιάτο βάζουμε τον ντάκο με την εξωτερική πλευρά του προς τα κάτω.
•       Τη ντομάτα τη μισή την τρίβουμε στον τρίφτη και τη μισή την κόβουμε σε κυβάκια. Ετσι θα βραχεί ο ντάκος από το ζουμί της ντομάτας και δεν θα χρειαστεί να τον βρέξουμε με νερό.
•       Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη ( ή το μέλι ) , το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σύμφωνα με τις προτειμήσεις μας.
•       Η ζάχαρη, ή το μέλι, και το αλάτι ισιρροπούν την οξύτητα του ντάκου γι' αυτό και είναι απαραίτητα. 
•       Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο και από πάνω λίγο ελαιόλαδο. 
•       Προσθέτουμε την κομμένη σε κύβους υπόλοιπη ντομάτα με το ζουμί που προέκυψε από την κοπή της.
•       Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
•       Σερβίρεται με τυρί κρέμα και κρίταμο ή κάπαρη, λίγο λάδι από πάνω και λίγο πιπέρι.



http://akispetretzikis.com/
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........