Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΤΑΚΟ



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
     1 ντάκο
.    1 ντομάτα
.    1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
.    1 κ.γ. ξύδι λευκό ή μηλόξυδο
.    1 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
.    1 πρέζα αλάτι
.    λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
.    λίγο βασιλικό
.    λίγο θυμάρι
.    ελαιόλαδο
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Σε ένα πιάτο βάζουμε τον ντάκο με την εξωτερική πλευρά του προς τα κάτω.
•       Τη ντομάτα τη μισή την τρίβουμε στον τρίφτη και τη μισή την κόβουμε σε κυβάκια. Ετσι θα βραχεί ο ντάκος από το ζουμί της ντομάτας και δεν θα χρειαστεί να τον βρέξουμε με νερό.
•       Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη ( ή το μέλι ) , το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σύμφωνα με τις προτειμήσεις μας.
•       Η ζάχαρη, ή το μέλι, και το αλάτι ισιρροπούν την οξύτητα του ντάκου γι' αυτό και είναι απαραίτητα. 
•       Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο και από πάνω λίγο ελαιόλαδο. 
•       Προσθέτουμε την κομμένη σε κύβους υπόλοιπη ντομάτα με το ζουμί που προέκυψε από την κοπή της.
•       Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
•       Σερβίρεται με τυρί κρέμα και κρίταμο ή κάπαρη, λίγο λάδι από πάνω και λίγο πιπέρι.



http://akispetretzikis.com/
Αερολιμενάρχης Σητείας Δ. Βερίγος - Γιατρός ωσάν το Γιαμαλάκη - Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Τσελεντάκης ............. ............. .............
Υφαντουργία Κρήτης BARBABU - Οι τρίκυκλες των Κρητικών - Στις Αίθουσες η ταινία Καζαντζάκης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............