Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Θεατρική Παράσταση «Μακαρονιάδα» στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 7 Ιουνίου

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο σύγχρονος τρόπος εκπαιδευτικής διαδικασίας- ο βιωματικός τρόπος- είναι απόλυτα αναγκαίος και κατάλληλος  για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τόσο στην Τυπική, όσο και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Το θεατρικό έργο μας, βασίζεται  στην κωμωδία του Βασίλη Αναστασιάδη «Μακαρονιάδα», που διασκευάστηκε και  προσαρμόστηκε στις δυνατότητες των παιδιών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρεθύμνου.

Μέσω  αυτής  της θεατρικής παράστασης, οι μαθητές μας  κατανοούν και αφομοιώνουν, σημαντικά στοιχεία για τα οφέλη του μαγειρέματος με αγνά υλικά, γεμάτα βιταμίνες , όπως είναι ο μαϊντανός , το σκόρδο το κρεμμύδι,  και από την άλλη μεριά ,αντιλαμβάνονται ότι τα βλαβερά υλικά όπως είναι το βούτυρο και  το λίπος, μπορούν να βλάψουν  την υγεία  τους. Αυτό αποτελεί και το προσδοκώμενο ηθικό δίδαγμα της παράστασης μας.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν, στις κοιλάδες των λαχταριστών… Μακαρονομαγειρεμάτων!!
Τα παιδία συμμετέχουν με τον ενθουσιασμό τους, δίνοντας το κάθε ένα τη δική του μοναδική παράσταση! Μαζί τους βέβαια ,διασκεδάζουμε και όλοι εμείς ,  ταυτόχρονα  με την δημιουργία  μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας πιο προσιτής, πιο διασκεδαστικής, αλλά και πιο πειστικής γιατί τα παιδιά μας μαθαίνουν  βιωματικά μέσα από την διασκέδαση.
Ευχαριστούμε λοιπόν τους μαθητές μας, τον Διευθυντή του σχολείου μας  κ. Μοσχονά, καθώς και όλους τους συναδέλφους καθηγητές για την συμπαράσταση τους.
Σας περιμένουμε όλους στις 07 Ιουνίου, ημέρα  Τετάρτη στις  18.00 στο Σπίτι του Πολιτισμού, για να ταξιδέψουμε μαζί με τα παιδιά μας στις φανταστικές κοιλάδες των … Μακαρονοφάγων!!!
Με εκτίμηση,
Οι υπεύθυνοι καθηγητές
Χατζάκη Μαρία
Χαρωνίτης Χάρης

Θεατρική Παράσταση «Μακαρονιάδα» στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 7 Ιουνίου
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το πηγάδι στο χωριό Θραψανό - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Η Μονή Τζαγκαρόλων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........