Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Η Θεατρική Παράσταση «Μακαρονιάδα» στο Ρέθυμνο σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο σύγχρονος τρόπος εκπαιδευτικής διαδικασίας- ο βιωματικός τρόπος- είναι απόλυτα αναγκαίος και κατάλληλος  για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τόσο στην Τυπική, όσο και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Το θεατρικό έργο μας, βασίζεται  στην κωμωδία του Βασίλη Αναστασιάδη «Μακαρονιάδα», που διασκευάστηκε και  προσαρμόστηκε στις δυνατότητες των παιδιών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρεθύμνου.

Μέσω  αυτής  της θεατρικής παράστασης, οι μαθητές μας  κατανοούν και αφομοιώνουν, σημαντικά στοιχεία για τα οφέλη του μαγειρέματος με αγνά υλικά, γεμάτα βιταμίνες , όπως είναι ο μαϊντανός , το σκόρδο το κρεμμύδι,  και από την άλλη μεριά ,αντιλαμβάνονται ότι τα βλαβερά υλικά όπως είναι το βούτυρο και  το λίπος, μπορούν να βλάψουν  την υγεία  τους. Αυτό αποτελεί και το προσδοκώμενο ηθικό δίδαγμα της παράστασης μας.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν, στις κοιλάδες των λαχταριστών… Μακαρονομαγειρεμάτων!!
Τα παιδία συμμετέχουν με τον ενθουσιασμό τους, δίνοντας το κάθε ένα τη δική του μοναδική παράσταση! Μαζί τους βέβαια ,διασκεδάζουμε και όλοι εμείς ,  ταυτόχρονα  με την δημιουργία  μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας πιο προσιτής, πιο διασκεδαστικής, αλλά και πιο πειστικής γιατί τα παιδιά μας μαθαίνουν  βιωματικά μέσα από την διασκέδαση.
Ευχαριστούμε λοιπόν τους μαθητές μας, τον Διευθυντή του σχολείου μας  κ. Μοσχονά, καθώς και όλους τους συναδέλφους καθηγητές για την συμπαράσταση τους.
Σας περιμένουμε όλους σήμερα Τετάρτη 07 Ιουνίου, στις  18.00 στο Σπίτι του Πολιτισμού, για να ταξιδέψουμε μαζί με τα παιδιά μας στις φανταστικές κοιλάδες των … Μακαρονοφάγων!!!
Με εκτίμηση,
Οι υπεύθυνοι καθηγητές
Χατζάκη Μαρία
Χαρωνίτης Χάρης


ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Το Σφεντύλι και ο αγρός του Αποσελέμη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............