Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΚΡΗΤΗ 4 ΩΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ... ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΧΟ


Ο Μοχός είναι μεγάλος οικισμός της επαρχίας Πεδιάδας του Δήμου Χερσονήσου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μ. στη δυτική άκρη σε γόνιμη αλλά άνυδρη πεδινή έκταση, κατάφυτη από ελαιώνες και αμπελώνες. Απέχει από το Ηράκλειο 45,8 χλμ. 
Χωριό που αξίζει να το επισκεφτείτε για πολλούς λόγους.
Η πλατεία του Μοχού εδώ και πολλές δεκαετίες αποτελεί σημείο συνάντησης και ξεκούρασης για τους χωριανούς. μια πλατεία περιτριγυρισμένη με καφενεία, ταβέρνες με λαστιχένιες και ξύλινες καρέκλες, με τρίκυκλες μηχανές και αυτοκίνητα να περιδιαβαίνουν το χωριό.
Εκτός απο την χαρακτηριστική κεντρική πλατεία υπάρχουν άλλες 3 πλατείες στο χωριό που αγκαλιάζουν τα γραφικά σοκκάκια του.
Μια νυχτερινή βόλτα στα στενά του χωριού σε γαληνεύει, και σου επιτρέπει να ανακαλύψεις με περισσότερη ησυχία παλιές ξύλινες και πέτρινες πόρτες , παράθυρα αμπαρωμένα, δρομάκια που περπάτησαν γενιές που έφυγαν, και σπίτια που εγκαταλήφθησαν .
Ανάμικτα συναισθήματα που κρύβονται πίσω απο μία μεγαλοπρεπή πλατεία.
Υπάρχουν όμως και παλιές γειτονιές που άντεξαν στο χρόνο διατηρώντας το χαρακτήρα τους με στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με όμορφες προσόψεις στα σπίτια και με ανθισμένα μπαλκόνια . Διαθέσιμα συνήθως μόνο για πεζούς, τα γραφικά δρομάκια ανά τον κόσμο αποτελούν τη χαρά του επισκέπτη αλλά και του φωτογράφου.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........