Η παράσταση «Οδυσσεβάχ» την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η παράσταση «Οδυσσεβάχ» την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

Η θεατρική ομάδα του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου ανεβάζει την παράσταση «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 21.00 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.
Οι μαθητές δούλεψαν με μεράκι, διάθεση και πολύ κέφι για να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα και συμβολισμούς που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους θεατές. Δυο παραμυθάδες που ξεχνάνε τα λόγια τους και μπερδεύουν τις ιστορίες αρχίζουν να λένε ένα περίεργο παραμύθι με αλλόκοτους ήρωες και μαγεμένους προορισμούς, εκεί που τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα, φανταστικά και πραγματικά. Είναι το παραμύθι του Οδυσσεβάχ.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που κουρασμένος πια από τις περιπέτειες του πολέμου, ξεκίνα για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του. Το καράβι του όμως αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ που τον καταριέται, να μην γυρίσει στην πατρίδα του αν πρώτα δεν βρει το... Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. Ο Οδυσσεβάχ και οι σύντροφοί του ρίχνονται στις περιπέτειες… Θα βρουν αυτό που αναζητούν, θα καταφέρουν να πάρουν το δρόμο του γυρισμού, θα μπορέσουν να ξανασυναντήσουν τους δικούς τους;

Ο «Οδυσσεβάχ» παίχτηκε για πρώτη φορά το 1981 σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Πάτσα και μουσική του Διονύση Σαββόπουλου. Oι στίχοι των τραγουδιών είναι του Διονύση Σαββόπουλου και της Ξένιας Καλογεροπούλου. Το έργο έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, εβραϊκά, τουρκικά και ρουμανικά) και έχει παιχτεί στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, το Iσραήλ και την Κύπρο.
Η παράσταση του 11ου Γυμνασίου πραγματοποιείται με την αμέριστη στήριξη του Διευθυντή, κ. Γιάννη Πατσάκη και του Συλλόγου διδασκόντων. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τις πρόβες των μαθητών είχε η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας κ. Κυδωνιέως Κυριακή, την καλλιτεχνική επιμέλεια η κ. Χρηστάκη Κλειώ, καθηγήτρια εικαστικών, ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η κ. Αθανασάκη Μαρία, εκπαιδευτικός Οικιακής Οικονομίας. Στην παράσταση συμμετέχουν 36 μαθητές από όλα τα τμήματα του σχολείου. Πρόκειται για τους : ΚΑΤΣΑΜΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ, ΚΑΤΑΡΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ, ΤΙΝΓΚΟ ΛΑΕΡΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΛΕΚΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΠΑΠΑΔΟΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΠΕΛΕΝΙΩΤΗ ΑΜΑΛΙΑ, ΚΑΡΤΑΚΗ ΓΙΑΝΝΑ, ΠΕΡΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΜΠΕΝΕΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΧΑΙΡΕΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΠΟΛΕΜΑΡΧΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΛΥΓΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΗΝΑΔΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ, ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΟΝΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΚΙΕΣΚΟ ΕΛΕΑΝΝΑ, ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ, ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΜΑΡΟΥΣΗ ΠΕΛΛΑ, ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ. Στη μουσική ΒΕΣΕΛΙ ΑΛΕΞΙ, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΑ, ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ ΕΥΑ, και στο τραγούδι ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ ΝΙΚΗ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων, τη βραδιά της παράστασης θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη συνεισφέροντας στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ.

Η παράσταση «Οδυσσεβάχ» την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ.

Post Top Ad

.............