Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ανάδειξη της Αρχαίας Απτερας


Η περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Απτέρας στα Χανιά βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

H εκδήλωση με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και το θέμα ήταν «Απτέρα, έρευνα και ανάδειξη ενός εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου για τη Δυτική Κρήτη».Οι σημαντικοί ομιλητές ανέδειξαν την σπουδαιότητα του αρχαιολογικού χώρου, τα αρχαιολογικά έργα που από σειρά ετών έχουν πραγματοποιηθεί με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους καθώς και η δυναμική που αναπτύσσει η Απτέρα και η σημασία αυτής για τον πολιτιστικό τουρισμό στην Κρήτη. Τέλος ειδική αναφορά έγινε στον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης σε συνέργεια με όλους τους συναρμόδιους φορείς για την ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών τόπων της Κρήτης ως πυλώνες για την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.
Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού η Μαρία Βλαζάκη, Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟ και ο Δημήτρης Μιχελογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης.
Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, παρευρέθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey  Pyatt, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, η βουλευτής Χανίων Ευαγελλία Βαγιωνάκη, εκπρόσωποι Yπουργείων, Πρεσβειών, από τον χώρο του πολιτισμού ο Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών James Wright, οι σκηνοθέτες Παντελής Βούλγαρης και Σταύρος Ψυλλάκης, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη.
Ομιλίες για τον αρχαιολογικό χώρο και τη δυναμική για την περαιτέρω ανάδειξή του πραγματοποίησαν: η Βάννα Νινιού – Κινδελή Διευθύντρια συστηματικής ανασκαφής Απτέρας, η Κατερίνα Τζανακάκη Αρχαιολόγος της ΕΦ.Α. Χανίων, ο Νίκος Χατζηδάκης  Αρχιτέκτων Μηχανικός – Αναστηλωτής και η Μαρία Κασωτάκη Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης. Την εκδήλωση συντόνισε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου.


χανιωτικα νεα
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Το φρούριο του Κούλε - Ο κυρ Παύλος ο Καράβολας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........