Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

 ½ κιλό χοντρούς χοχλιούς
 ½ ποτήρι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
 αλάτι
 αλεύρι
 4-5 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά αρισμαρί (δεντρολίβανο)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Πλένουμε και καθαρίζουμε τους χοχλιούς με σκέτο νερό χωρίς να τους βράσουμε και βάζουμε τη μούρη (μπροστινό μέρος) τους στο μείγμα από το αλεύρι και το αλάτι. Βάζουμε στο τηγάνι λάδι, τοποθετούμε μέσα τους χοχλιούς αμπούμπουρα (με τη μούρη προς τα κάτω) και στην αρχή τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να βγουν λίγο από το κέλυφος. Μόλις βγουν δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού ψηθούν για 5 λεπτά προσθέτουμε το αρισμαρί και σβήνουμε με 4-5 κουταλιές ξύδι.


ΠΗΓΗ: www.ierapetra.gr/
Η Μονή Σεληνάρι έτος 1934 - Ο Ηρακλειώτης Βαγγέλης Μαρινάκης- Η ΕΔΕΑΚ Σητείας
Μιλούν Κρητικά χωρίς να είναι Κρητικοί - Η Αξός Μυλλοποτάμου - Το χωριό Καραβάδος
............. .............
"/>

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ