Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΧΟΧΛΙΟΥΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

 ½ κιλό χοντρούς χοχλιούς
 ½ ποτήρι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
 αλάτι
 αλεύρι
 4-5 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά αρισμαρί (δεντρολίβανο)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Πλένουμε και καθαρίζουμε τους χοχλιούς με σκέτο νερό χωρίς να τους βράσουμε και βάζουμε τη μούρη (μπροστινό μέρος) τους στο μείγμα από το αλεύρι και το αλάτι. Βάζουμε στο τηγάνι λάδι, τοποθετούμε μέσα τους χοχλιούς αμπούμπουρα (με τη μούρη προς τα κάτω) και στην αρχή τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να βγουν λίγο από το κέλυφος. Μόλις βγουν δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού ψηθούν για 5 λεπτά προσθέτουμε το αρισμαρί και σβήνουμε με 4-5 κουταλιές ξύδι.


ΠΗΓΗ: www.ierapetra.gr/
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι Άνω και κάτω Ασίτες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Το εγκαταλελημένο χωριό Ράφτης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............