Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση για την ανάδειξη των κτηρίων στη Κρήτη

Μια σημαντική έκθεση με θέμα την αρχιτεκτονική άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Παρασκευή στο ΚΑΜ. Στόχος, η ανάδειξη των κτιρίων στην Κρήτη και ειδικότερα η παρουσίαση κάποιων από τα σπουδαιότερα έργα που έχουν κατασκευαστεί σε όλο το νησί, τα οποία επιλέχθηκαν από επιτροπή που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό.Η έκθεση διοργανώνεται από το τεχνικό περιοδικό: «Κτίριο», με τον εκδότη κ. Πέτρο Παπαϊωάννου να δίνει το παρών στα εγκαίνια, τονίζοντας  πως «η Κρήτη αξίζει και χρειάζεται να έχει ένα ποιοτικό δομημένο περιβάλλον, έτσι ώστε ο κόσμος και οι τουρίστες που έρχονται να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι για να ξοδεύουν και περισσότερα χρήματα και η ζωή των Κρητικών να είναι ακόμα καλύτερη. Επίσης, η άποψή μου είναι ότι οι Κρητικοί αρχιτέκτονες και μηχανικοί είναι προοδευτικοί και συνεχώς θέλουν να εξελίσσονται και να ενημερώνονται».
Σχετικά με τις εικόνες από εντυπωσιακά κτίρια που παρουσιάζονται στην έκθεση, επισημαίνει ότι, «αυτά τα κτίρια είναι επιλογή από μία κριτική επιτροπή που δημιουργήθηκε γι’ αυτή την έκθεση, διαμορφωμένη από τοπικούς συλλόγους της Κρήτης και που επέλεξαν να τα αναδείξουν. Εμείς ως «Κτίριο» αναλάβαμε να τα τυπώσουμε, να τα φτιάξουμε και να τα προωθήσουμε σαν έντυπα στον ευρύτερο κόσμο».


Από την πλευρά του, ο απερχών πρόεδρος  της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ Γιώργος Βαρουδάκης, μιλώντας για την έκθεση τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «γίνεται μετά από αρκετά χρόνια και έχει σαν στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης τοπικής αρχιτεκτονικής. Αυτή τη φορά δόθηκε η ευκαιρία με τη χορηγία του περιοδικού “Κτίριο” να συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση», ενώ ο νυν πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Οθωνας Χαραλαμπάκης επεσήμανε ότι, «με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε την αρχιτεκτονική έκθεση σ’ έναν χώρο που από την ίδρυσή του έως και σήμερα είναι και παραμένει στενά συνυφασμένος με τον χώρο και τον κόσμο της αρχιτεκτονικής. Ως συνδιοργανωτές στρέφουμε το βλέμμα μας προς την αρχιτεκτονική στην Κρήτη και ταυτόχρονα δίνουμε μια υπόσχεση δραστηριοποίησης στην αρχιτεκτονική γύρω από τα Χανιά» κατέληξε.
Η έκθεση “Αρχιτεκτονική και ποιότητα κτιρίων στην Κρήτη” θα διαρκέσει έως την 1η Ιουνίου.


χανιωτικα νεα
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ