Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Νοστιμότατη και δροσερή σαλάτα, με ελληνικό χαρακτήρα, ιδανική ως ελαφρύ πλήρες γεύμα, για όσους προσέχουν τις θερμίδες .



Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 15 λεπτά | Σύνολο: 25 λεπτά 


Συνταγή για: 4 μερίδες


Υλικά συνταγής:

Τρυφερά πράσινα φασολάκια: 500 γρ. 
Ντομάτες: 500 γρ. ( ή ντοματίνια) 
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο 
Ελιές Καλαμών: 1/2 κούπα (χωρίς κουκούτσι) 
Χοντροτριμμένη φέτα: 1/2 κούπα 
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα 
Ξύδι: 2 κουταλιές σούπας 
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα 
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
Ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού



Οδηγίες:



1. Βράζετε νερό και ζεματάτε τα φασολάκια για 3 - 4 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα. 
2. Χοντροκόβετε τις ντομάτες (αν έχετε ντοματάκια, τα κόβετε στη μέση) και τα βάζετε κι αυτά στο μπολ με τα φασολάκια. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις ελιές και την φέτα. 
3. Χτυπάτε μαζί, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.



Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα 
Θερμίδες: 360 θερμίδες | Λιπαρά: 32 γρ. 









ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Το Σφεντύλι και ο αγρός του Αποσελέμη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αντώνης Στεφανάκης απο τον Ζαρό - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............