Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΟΚΚΟΡΑ ΚΡΑΣΑΤΟ



Υλικά:

1 κόκορας ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 βαθύ πιάτο τριμμένες ντομάτες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Κόβουμε σε μερίδες τον κόκορα ή το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε για 2 ώρες σε κόκκινο κρασί. Το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσει.
Μετά από μερικά λεπτά «σβήνουμε» με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χοντροκομμένα, τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.



ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
............. .............
"/>
Το νέο τραγούδι δεν φοβάμαι - Το ντύσμο των Ηρακλειωτών - Τα βότανα της μάνας Κρήτης
Αφρικανικές Κρητικές οάσεις - Οι καβάτζες πάρκινγκ της πόλης- Η ΕΔΕΑΚ Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ