Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

74 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΚΑΤΑΡΡΙΦΤΙΚΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ 1941 (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο βυθό της Κρήτης για περισσότερα από 74 χρόνια βρίσκεται ένα από τα γερμανικά αεροσκάφη που επιτέθηκαν στο νησί το πρωινό της 20ης Μαΐου 1941, ξημέρωμα της πρώτης ημέρας της Μάχης της Κρήτης.
Το αεροσκάφος, τύπου Messerschmitt Bf 109, καταρρίφθηκε λίγο έξω από τη Χερσόνησο, στις μάχες που έδιναν οι υπερασπιστές του νησιού εναντίον των δυνάμεων της ναζιστικής Γερμανίας.

Το κουφάρι του, όπως φαίνεται από βίντεο που έχει τραβηχτεί, βρίσκεται σχεδόν ακέραιο στο βυθό, στα 25 μέτρα, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει προσπάθεια ανάσυρσής του ώστε το αεροσκάφος να εκτεθεί σε κάποιο χώρο ως ιστορικό έκθεμα της Μάχης.
Για την ώρα πάντως, καθώς η ύπαρξη του αεροσκάφους στο βυθό είναι γνωστή σε πολλούς, αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού, που το βιντεοσκοπούν ή το φωτογραφίζουν.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι του Mario Pieschel.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
Ζεσταίνονται τα ρακοκάζανα - Το Όργωμα με το ξύλινο αλέτρι - Στη χώρα των Λωτοφάγων ............. ............. .............
Ο Ολλανδός Κρητικός Ευγένιος Γκέραρντ - Ο Κρητικός βιολόγος Φώτης Καφάτος - Όλα τα καλά δύσκολα - Κ. Μουδάτσος ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............