Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Ημέρα μαγείας φυτών απο ΤΕΙ Κρήτης την Κυριακή 21 Μαίου

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Γεωπονική Σχολή του ΤΕΙ Κρήτης δια του Τμήματος Γεωπόνων και η Διεύθυνση Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης, όπως κάθε Μάϊο, διοργανώνουν την Κυριακή 21/05/2017 από 10.30 έως 14.30, εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο των φυτών με τίτλο:«Ημέρα Μαγείας των Φυτών» 

Χώρος εκδήλωσης: Αγρόκτημα ΤΕΙ Κρήτης (Περιοχή Εσταυρωμένου, Ηράκλειο) Η Ημέρα Μαγείας των Φυτών έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται παγκόσμια κάθε δύο χρόνια την 18η Μαΐου (ή την πλησιέστερη διαθέσιμη ημέρα που θα ορίσει ο κάθε φορέας-οργανωτής μεταξύ των ημερών 3-31 Μαΐου). 

Ο σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να φέρει κοντά στο κοινό και ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, το μαγευτικό κόσμο και την ομορφιά των φυτών και να προβάλει μέσα από βιωματικές και επιστημονικές δράσεις την σημασία των φυτών στη διατροφή και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. 

Στόχος επίσης είναι να γίνει κατανοητή η σημαντικότητα της επιστήμης των φυτών (ΑγροΔιατροφικός Τομέας) για το κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό τοπίο της χώρας.

Φέτος στην εκδήλωσή θα συμμετέχουν με χωριστές δράσεις:
το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,
το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
το Δ2 Τμήμα του 52ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και
το 75ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ημέρα μαγείας φυτών απο ΤΕΙ Κρήτης την Κυριακή 21 Μαίου
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........