Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Παρουσιάζεται το βιβλίο ( ΠρωτοθυγατέρεςΗ μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης ) την Πέμπτη 18 Μαίου στον Αγιο Νικόλαο

Η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Ανατολικής Κρήτης, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου «Λυχνοστάτης», ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο ΠΑΟΔΑΝ συνδιοργανώνουν την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Ρεξ» εκδήλωση αφιερωμένη στον επικ. καθηγητή  Οφθαλμολογίας κ. Γεώργιο Μαρκάκη.
Θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Πρωτοθυγατέρες: Η μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης» και θα προβληθεί το  ντοκιμαντέρ «Το μέσα φως».

Το βιβλίο «Πρωτοθυγατέρες» του κ. Γεωργίου Μαρκάκη, που έχει ήδη παρουσιαστεί σε Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη), Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σητεία και Ιεράπετρα, έχει επίκεντρο τη μαντινάδα ως αναπόσπαστο στοιχείο του άυλου πολιτισμού της Κρήτης και ως ιδιαίτερο κοινωνικό φαινόμενο.
Το Ντοκιμαντέρ «Το μέσα φως» έχει λάβει τις εξής διακρίσεις: Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου (ARFF), Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (Αύγουστος 2015), Τιμητική Διάκριση και Ειδική Μνεία στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (Οκτώβριος 2015).
Οι συντελεστές: Σκηνοθεσία-σενάριο Σταύρος Ψυλλάκης, Διεύθυνση φωτογραφίας Μιχάλης Γεράνιος, Μουσική Βαγγέλης Φάμπας, Μοντάζ Σταύρος Ψυλλάκης, Γιάννης Κατσάμπουλας, Παραγωγή Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης».
Στην ταινία ο επικ. καθηγητής Οφθαλμολογίας και ιδρυτής του μουσείου «Λυχνοστάτης» κ. Γιώργης Μαρκάκης, καταθέτει με αφηγηματικό τρόπο βιώματα και αναμνήσεις του και ξεναγεί τον θεατή στον τόπο της δημιουργικής του πνοής, στο Μουσείο «Λυχνοστάτης». Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε διεθνή και πανελλήνια φεστιβάλ και έχει προβληθεί δύο φορές από την ΕΤ2.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Παρουσιάζεται το βιβλίο ( ΠρωτοθυγατέρεςΗ μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης ) την Πέμπτη 18 Μαίου στον Αγιο Νικόλαο
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............