Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Ο κόσμος της Αγιογραφίας στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» έως την Κυριακή 14 Μαίου

Με ενθουσιώδη λόγια περιέγραφαν την εμπειρία τους από την πρωτότυπη ξενάγηση στον κόσμο της αγιογραφίας οι εκατοντάδες επισκέπτες που πέρασαν τις πύλες του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» από την Παρασκευή 12 μέχρι και την Κυριακή 14 Μαΐου. Εκτός από τα πολύτιμα εκθέματα που δείχνουν την εξέλιξη της χριστιανικής τέχνης της Κρήτης, και ιδιαίτερα τις περιόδους της μεγάλης ακμής της, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σφαιρικά για την αγιογραφία, τις τεχνικές και τα υψηλά της μηνύματα. Το Μουσείο φιλοξενούσε την καταξιωμένη Σχολή του Αγίου Τίτου με την ευκαιρία της εκδήλωσης Europe in my Region 2017, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.


Δεν ήταν μια απλή έκθεση εικόνων, αλλά μια προσπάθεια μύησης σε μια τέχνη με βαθιές ρίζες στην παράδοσή μας. Παρουσιάστηκαν εικόνες (έργα των σπουδαστών) σε διάφορες φάσεις της δημιουργίας τους, καβαλέτα, χρώματα και εργαλεία, ενώ συνεργάτες της Σχολής εξηγούσαν με συγκινητική προθυμία στο κοινό τα «μυστικά» της δουλειάς τους.
Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνης Σιναϊτών» ευχαριστεί θερμά την Ενορία Αγίου Τίτου Ηρακλείου, τον δάσκαλο της αγιογραφίας κ. Χειρακάκη, τους σπουδαστές που πήραν μέρος στην έκθεση: Ιωάννης Βιστάκης, Λένα Βογιατζάκη, Βίκυ Γαρεφαλάκη, Αικατερίνη Γιακουμάκη, Αντωνία Ζαχαριάκη, Μαρία Καρπαθιωτάκη, Ιωακέιμ Καφεέρο, Γεώργιος Κοντόγιαννος, Γκεβόρκ Πολανκιάν, Μιχαήλ Στεφανάκης, Κική Χαλκιαδάκη, Πόπη Χατζοπούλου.
Ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η συμβολή των συνεργατών της Σχολής που παρέμειναν για πολλές ώρες στους χώρους του Μουσείου προκειμένου να ξεναγήσουν ακόμη και μεμονωμένους επισκέπτες στην τέχνη τους.
Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........