Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ελούντας Γένη» αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου στον Αγιο Νικόλαο

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 12 Μαΐου, στις 7.30 μμ στο κινηματοθέατρο Ρέξ το σημαντικό βιβλίο του Δρ Μανόλη  Μακράκη «Ελούντας Γένη» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.
Το βιβλίο εκδόθηκε σε πολυτελή σταχωμένο τόμο  αποτελούμενο από 864 σελίδες σε βέλβετ χαρτί και 831 φωτογραφίες.

Το πόνημα αποτελεί επιστημονική εργασία αναντίλεκτα πολυσήμαντη για τη ζωή και το έργο των ανθρώπων της Ελούντας, από τις αρχές του 19ου αιώνα ως τις μέρες μας, καινοτόμο σε πανελλαδικό επίπεδο. Έρχεται να μιλήσει για την καταγωγή όλων των οικογενειών της και τις ιστορίες των ανθρώπων της. Με δύο ισχυρά  τεκμήρια. Τα ανέκδοτα ιστορικά έγγραφα διαφορετικών πηγών και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό, τα οποία εμπλουτίστηκαν με προφορικές αφηγήσεις προσδίδοντας στην ιστορική αφήγηση ζωντανό βιωματικό χαρακτήρα. Ένας αμητός ιστορικών τεκμηρίων: εγγράφων, φωτογραφιών, γενεαολογικών δένδρων που έρχονται ως πολύχρωμες ψηφίδες να συνθέσουν το ψηφιδωτό της ανθρωπολογικής ιστορίας της Ελούντας συμπληρώνοντας και δένοντας τις μικρές ιστορίες των ανθρώπων με τις μεγάλες του νησιού και του γένους μας. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό αποτελούμενο από 831 φωτογραφίες με εξαιρετικό ιστορικό, πολιτισμικό και κοινωνικό ενδιαφέρον προσφέρεται αναντίρρητα για πολλαπλές αναγνώσεις. Ένα βιβλίο υπόδειγμα για παρόμοιες εργασίες στο μέλλον.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κωστής Μαυρικάκης πολιτικός μηχανικός και  Γιώργος Μαυροειδής ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Άννα Καραγιαννάκη.
Στο τέλος θα προβληθούν μέσω ψηφιακού δίσκου, εικόνες από το βιβλίο συνοδευόμενες με επιλεγμένη μουσική.
Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ελούντας Γένη» αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου στον Αγιο Νικόλαο
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............