Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στο Ρέθυμνο 3 έως 24 Απριλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στο Ρέθυμνο 3 έως 24 Απριλίου

Όπως κάθε χρόνο, ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Φ.Ν.Θ.), προωθείται στην περιφέρεια ενισχύοντας την πολιτιστική αποκέντρωση και μεταφέροντας το κλίμα αυτής της κινηματογραφικής γιορτής στις αίθουσες συγκεκριμένων πόλεων.
 
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.) συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία της με το Φεστιβάλ, επέλεξε εννέα ταινίες, από όσες προορίζονται για τις περιφερειακές εκδηλώσεις, για να προβληθούν στο Ρέθυμνο, σε τρεις Δευτέρες και πιο συγκεκριμένα στις 3, 10 και 24 Απριλίου, με τρίωρες προβολές, στον κινηματογράφο «Απόλλων».


 
Το πρόγραμμα αυτού του φεστιβαλικού τριημέρου, έχει ως εξής:
 
Δευτέρα 3 Απριλίου 2017
 
Ώρα 17:00: Ο γυάλινος δράκος, της Κωνσταντίνας Ουρούμη, Ελλάδα, 2017, 10' (Βραβείο κοινού).
Η έφηβη Γεωργία κέρδισε τον αγώνα με τον καρκίνο και αφηγείται την εμπειρία της. Μας αποκαλύπτει την ψυχική δοκιμασία που περνάνε τα παιδιά σαν κι αυτήν, στέλνοντας συγχρόνως ένα μήνυμα αισιοδοξίας: μετά την καταιγίδα εμφανίζεται το ουράνιο τόξο.
 
Ώρα 17:10: The extra mile,της Βικτωρίας Βελλοπούλου, Ελλάδα, 2016, 74'.
Ο Λευτέρης Παρασκευάς, ένας κομμωτής που ζει στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης και capital controls, θα πάρει μέρος στο πιο δύσκολο τρίαθλο του κόσμου, το Arch to Arc. To ψυχογράφημα ενός ανθρώπου που ξεπερνά τα όρια του για να βοηθήσει τους άλλους, επαναπροσδιορίζοντας την ιδέα του νικητή και ρίχνοντας φως στις σημαντικές πτυχές της ζωής.
 
Ώρα 18:30: Η μεγάλη ουτοπία, του Φώτου Λαμπρινού, Ελλάδα - Ουκρανία, 2017, 90'.
1917-2017: Ένας αιώνας από την Οκτωβριανή επανάσταση. Το μεγάλο όραμα που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σ' όλο τον πλανήτη, γέννησε μεγάλες ελπίδες, όνειρα, οράματα και μαζί εξεγέρσεις, πολέμους, καταστροφές, που σημάδεψαν ανεξίτηλα ολόκληρο τον εικοστό αιώνα.

 
Δευτέρα 10 Απριλίου 2017
 
Ώρα 17:00: Είμαι ένας χορευτής, του Σταύρου Πετρόπουλου, Ελλάδα, 2016, 79'.
Τέσσερις άνθρωποι με διαφορετικές αναπηρίες έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον σύγχρονο χορό, συμμετέχοντας σε εργαστήρια μεικτών ομάδων αποτελούμενων από ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές διαφόρων ηλικιών, με ή χωρίς αναπηρία.
 
Ώρα 18:25: Πεθαίνοντας στο γέλιο, του Στέλιου Κούλογλου, Ελλάδα - Γαλλία - Βέλγιο - Γερμανία, 2016, 92'.
Τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση με τους Yesmen, Μάρτιν Σόνεμπορν, τους Flashmob και τον διευθυντή του Charlie Hebdo στην τελευταία συνέντευξη πριν την δολοφονία του. Μία τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες.
 

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017
 
Ώρα 17:00: Ιχθύς, του Χρήστου Καραλιά, Ελλάδα, 2017, 33'.
Μία εξαμελής οικογένεια ζει σ' ένα κτήμα με ψηλούς φράχτες έξω από την Αθήνα. Μια διαφορετική προσέγγιση της ζωής και της ανατροφής των παιδιών σε υπεύθυνους ενήλικες με βάση την αγάπη και τη σχέση τους με τον Χριστό.
 
Ώρα 17:35: Δεύτερη ζωή - Από αγκάθι ρόδο, της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, Ελλάδα, 2016, 50'.
Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μιλάει με μεταμοσχευμένους, συγγενείς ασθενών και χειρουργούς για το μεγαλείο της δωρεάς μοσχευμάτων, τις τεράστιες λίστες αναμονής, των αγώνα δρόμου των γιατρών, τα προβλήματα του συστήματος.
 
Ώρα 18:20: Της πατρίδας μου η Σημαία, του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, Ελλάδα, 2016, 109'.
Βούρβουρα, ένα ορεινό χωριό στην Αρκαδία του Γκαίτε. Μία αυτάρκης κοινωνία που ζει με ό,τι η ίδια παράγει, ενώ τα παιδιά της στο σχολείο μαθαίνουν γράμματα και τραγουδάκια για τη σημαία. Η πορεία κάποιων ανθρώπων, η πορεία μιας χώρας. Μια βιτρίνα εθνικής υπερηφάνειας στηριγμένη στον καταναλωτικό πυρετό και στο δανεισμό.

 
Εισιτήρια
 
Η γενική είσοδος για κάθε μέρα προβολών (δύο ή τρεις ταινίες) είναι 5 ευρώ, για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. και φοιτητές 3 ευρώ, για παιδιά έως 12 ετών 2 ευρώ.

Πληροφορίες
 
Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου, Μίνωος 17 - 741 31 Ρέθυμνο
Τηλ. 28310 22229, E-mail: kinlesreth@gmail.com

Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στο Ρέθυμνο 3 έως 24 Απριλίου

Post Top Ad

.............