Εκδήλωση με θέμα: “Ανάβαση στην κορυφή MERA PEAK” του Νεπάλ, διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση με θέμα: “Ανάβαση στην κορυφή MERA PEAK” του Νεπάλ, διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου

Εκδήλωση με θέμα: “Ανάβαση στην κορυφή MERA PEAK” του Νεπάλ, διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., στον συνεδριακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι, αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο ορεινός όγκος του Mera Peak βρίσκεται στο νότιο-κεντρικό Νεπάλ, και είναι ένα μικρό τμήμα της οροσειράς των Ιμαλάϊων. Η ψηλότερη κορυφή του ομώνυμου ορεινού συγκροτήματος έχει ύψος 6.476 μέτρα και βρίσκεται πολύ κοντά στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ. Η διαδρομή που ακολουθούν οι ορειβάτες για να προσεγγίσουν την κορυφή αυτή, χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές στο τοπίο (από σχεδόν τροπικό έως αλπικό) και είναι μία από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στον κόσμο.
Στις 29 Οκτωβρίου 2016 η οχταμελής ομάδα του Ε.Ο.Σ. Χανίων αναχώρησε από τα Χανιά με προορισμό το Νεπάλ. Η ομάδα πραγματοποίησε την ανάβαση στο Mera Peak, με την βοήθεια οδηγών-αχθοφόρων, με διαμονή σε tea houses (καταλύματα για φαγητό και ύπνο), στα διάφορα χωριά της διαδρομής και επέστρεψε στα Χανιά στα τέλη Νοεμβρίου του 2016».
Η εκδήλωση γίνεται «για να ζήσουμε όλοι μαζί τις εμπειρίες των συναδέλφων ορειβατών, στα μεγαλοπρεπή Ιμαλάϊα και να μας ξεναγήσουν στον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική των χαμογελαστών κατοίκων του Νεπάλ!»

χανιωτικα νεα

Εκδήλωση με θέμα: “Ανάβαση στην κορυφή MERA PEAK” του Νεπάλ, διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στις 21 Μαρτίου

Post Top Ad

.............