Σωματείο Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή λέει ΟΧΙ στο Γερμανικό πουλί - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Σωματείο Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή λέει ΟΧΙ στο Γερμανικό πουλί

Η ναζιστική κατοχή στην Κρήτη 1941-1945 κόστισε ακριβά τόσο ηθικά όσο και υλικά στον λαό της που τιμωρήθηκε γιατί τόλμησε να υψώσει το ανάστημα του και να αντισταθεί γενναία στον κατακτητή.
Σήμερα, 72 χρόνια μετά, δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή των ναζιστών στον τόπο μας που συνειδητά κατέκαυσαν και βεβήλωσαν με την επιβολή του μεγαλοϊδεατισμού και της αλαζονείας τους πως τα ματωμένα έργα τους ήταν εξαιρετικά επιτεύγματα για την ανθρωπότητα.


Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί η λήθη στα εγκλήματα και τις καταστροφές που επέβαλλαν τα κατοχικά στρατεύματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με τον ιμπεριαλιστικό και επεκτατικό τους πόλεμο, 3.000 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους την Γερμανία, για την μεγάλη Γερμανία που οραματιζόταν ο Χίτλερ και οι ομοϊδεάτες του μια Γερμανία που θα περιλάμβανε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, το Βέλγιο την Γαλλία την Πολωνία την Ρωσία και την Ελλάδα βέβαια.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρυφοναζιστή ή φιλοναζιστή να μας παρασύρει στα παιγνίδια μιας συγχώρησης προς αυτούς που θα απορρίπτει το ιστορικό μας παρελθόν και θα εξισώνει τους θύτες με τα θύματα.
Κανένα ναζιστικό μνημείο που προσβάλει την ιστορία και την μνήμη μας.
Κανένα ναζιστικό μνημείο που θα δηλώνει την τιμωρία ολόκληρων χωριών, επειδή υποστήριξαν την γη τους, τα σπίτια τους και την αξιοπρέπεια τους ενάντια στους κατακτητές.
Καμιά ύπουλη ενέργεια από τους θύτες και τους συνεργάτες τους για δήθεν γιορτές συμφιλίωσης και άφεσης αμαρτιών για τα εγκλήματα.
Υπενθυμίζουμε πως η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα πάνω από 360 δισεκατομμύρια και ενώ έχει ξοφλήσει σε όλες τις άλλες χώρες τα δάνεια τους, σε εμάς αρνείται. Αρνείται τις αποζημιώσεις που οφείλει στα θύματα του ναζισμού.
Αρκετά για όσα συνέβησαν μετά τον πόλεμο εις βάρος της πατρίδας μας, οι περισσότεροι ναζιστές δεν τιμωρήθηκαν από τα γερμανικά δικαστήρια και όσοι δικάστηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι πολύ γρήγορα και αξιοποιήθηκαν μια χαρά σε στρατιωτικές θέσεις στην Γερμανία, όπως και στην Ελλάδα οι συνεργάτες τους.
Δεν θα αφήσουμε να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην Κρήτη παραγράφοντας το παρελθόν.
Δεν θα σταματήσουμε αν δεν φύγουν από τα χωριά της Κρήτης όλα τα μνημεία της οδύνης και της ντροπής.
Το στρατιωτικό νεκροταφείο των Γερμανών νεκρών κατακτητών στο Μάλεμε είναι αρκετό για να τους θυμίζει πως στην Κρήτη όσο και αν εξόντωσαν τους ανθρώπους της, η γη της έγινε το αιώνιο μνήμα του πιο παράλογου εγχειρήματος που διανοήθηκαν τα διεστραμμένα μυαλά των χιτλερικών ναζιστών δολοφόνων.

Σωματείο Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή 1941-1944

Post Top Ad

.............