Μελέτη για την αποκατάσταση του θρυλικού Φραγκοκάστελου στα Σφακιά εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Μελέτη για την αποκατάσταση του θρυλικού Φραγκοκάστελου στα Σφακιά εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Μελέτη για την αποκατάσταση του θρυλικού Φραγκοκάστελου στα Σφακιά εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Έτσι δρομολογείται η εξέλιξη ώστε το πολύ σημαντικό αυτό μνημείο να διασωθεί, να αναστηλωθεί καθώς παρουσιάζει σοβαρά στατικά προβλήματα και να αξιοποιηθεί. Παράλληλα εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν και άλλες δύο μελέτες για μνημεία των Σφακίων. Ειδικότερα οι μελέτες αφορούν την:
• Αποκατάσταση φθορών φρουρίου Φραγκοκαστέλου και αξιοποιήση εσωτερικών χώρων.
• Προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση φθορών στο φρούριο της Χ. Σφακίων και ανάπλαση του αλσυλλίου.• Επίσης ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση των εργασιών του ναού των Αγ. Αποστόλων στη Χώρα Σφακίων, όπου με τη συνδρομή της Εφορίας Αρχαιοτήτων αποτράπηκε η κατάρρευση του και προχωράει σε δεύτερη φάση η πλήρη αποκατάσταση του.
Τις ανακοινώσεις έκαναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Σφακίων Γ. Ζερβός, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Καλογερής, η προϊσταμένη της Αρχαιολογίας Χανίων κ. Ε. Παπαδοπούλου και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτη κ. Ν. Σκουτέλης.

Post Top Ad

.............